Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp

Den smakar precis så fräsch som den ser ut.

Frukter, med mango längst fram, i en butikshylla i matbutiken.

Nystart 2020 – att äta mer vegetarisk kost är hållbart för både plånbok och miljö

Bara 14 procent av männen äter tillräckligt med grönt.

Valkoinen posliiniastia täynnä mustikoita.

Blåbärsskörden dålig

Färre blommor än i medeltal.

Jordgubbskart

Jordgubbarna mognar i rasande takt - snart är det säsongstart i Lill-Breds i Ingå

Högsäsong blir det runt midsommar tror jordgubbsodlare.

Rönnbär i ett rönnbärsträd.

Rönnbär – ”superfood” som går till spillo

Människorna går miste om miljontals kilo hälsosam föda.

Blomkålsodling i Solf.

Ingen hälsofara äta grönsaker odlade intill hårt trafikerade vägar

Läsare undrade om odling intill vägar utgör hälsofara.

Jordgubbar.

Tjuv utrustad med pannlampa slog till mot jordgubbsland i Illby

Illby gårds jordgubbsland länsades natten till måndagen.

Lådor med jordgubbar står tätt intill varandra.

Sommarens väder har irriterat många människor - men inte jordgubbarna

Det kalla vädret har påverkat skörden positivt.

Jordgubbar.

Snart blir det full rulle i jordgubbslandet

Närmare 40 lokala ungdomar plockar jordgubbar i Simonby.

Jordgubbar.

Jordgubbsodlare är beroende av utländsk arbetskraft

I år kommer nästan 200 plockare till Malax bär.

En person håller upp några ofärdiga jordgubbar.

Jordbrukare: Få jordgubbar till midsommar

Kall vår kan kan bli lönsam affär, säger jordbrukare.

Nypotatis på Brages skördemarknad 2016.

Nypotatis sattes i Rimito

Varmt och soligt väder har fått igång potatisodlare.

Gemensam kvällsbit på inspirationskvällen i Karleby.

Marthaförbundet vill inspirera Karlebyfamiljernas matvardag

Projektet Tack för maten! Vill locka barn att prova ny mat.

samtal om livet, radio vega

På vegetarianresa för miljöns skull

Familjen som avskydde kött gick in för vegetariskt.

Fröknäckebröd och sylter.

Åbolands mathantverkare har flyt - medaljregn i FM i mathantverk

Åbolänningarna nappade femton medljer varav fyra guld.

En metallkorg fylld med gröna tomater.

Grön tomat – en härlig höstfrukt

Här har vi samlat några läckra recept på gröna tomater.

Tofupaket på en ställning i en fabrik.

Ekenäsföretaget Soya växer rejält och satsar på egen biogas

Målet är att alla ska äta 1 kilo av produkterna per år.

Timjan.

Gröna fingrar möts på söndag

Den femte nationella trädgårdsdagen firas nu på söndag.

Äppelträd i långa rader på en äppelodling.

Bakom varje äpple ligger mängder av pyssel

Årets äppelskörd ser än så länge ut att bli hyfsad.

Sockerbetor

Pemar blir huvudort för sockerforskning

Ersätter två enheter i Pikis.

Östnyländsk nypotatis lyxvara på skolavslutningen

De flesta lokala knölarna kommer till midsommar.

Jordgubbsodling i Pargas.

Jordgubbarna gillar vädret - tidig skörd att vänta

Jordgubbarna stortrivs men nattfrosten kan ställa till det.

Paola Guerrero de Cohen och David Cohen utvecklar skumppa av honung

Exotiskt vin vinner terräng

Prisbelönta finska bärviner väntas bli exportframgång.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida