Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Lauri Markkanen kämpade förgäves – ny förlust för Utah trots maffig poängskörd för finländaren

Lauri Markkanen gjorde en stormatch i basketligan NBA då hans Utah mötte regerande mästaren Denver i Colorado.

Markkanens 27 poäng och 14 returer var emellertid inte nog. Denver vann matchen med 110–102. Kolla in matchens höjdpunkter.

Denver serbiska superstjärna Nikola Jokic gjorde precis som Markkanen 27 poäng.

Utah har vunnit endast en av sina fyra matcher i höst. Markkanen har snittat 25 poäng och 9,8 returer per match. Han ligger på 17:e plats i NBA:s poängliga.

STT

NBA-mästaren Denver Nuggets startade nya säsongen med seger – Jokic imponerade direkt, LeBron James matchades sparsamt

I natt startade NBA-säsongen i Nordamerika med två matcher – huvudfokus på Denver och de regerande mästarna Denver Nuggets.

Nuggets fick fira klubbens första NBA-titel en gång till, och efter den ceremonin belönades hemmapubliken dessutom med en premiärseger över Los Angeles Lakers med 119–107.

Serbiske jättestjärnan Nikola Jokic startade säsongen med stil – omgående en triple-double med 29 poäng, 11 assist och 13 returer.

I motståndarlaget stod legendaren LeBron James för 21 poäng. James, som är ligans äldsta spelare med sina 38 år, spelade mindre än normalt då han inledde sin 21:a NBA-säsong.

– Jag är varken överraskad eller frustrerad, konstaterar James om tränarens matchning av honom.

I nattens andra match vann Phoenix Suns över Golden State Warriors med 108–104.

Natten mot torsdag finsk tid inleder Lauri Markkanens Utah Jazz grundserien mot Sacramento Kings.

Jokić och Murray historiska då Denver återtog ledningen i NBA-finalen

Denver Nuggets har återtagit ledningen i NBA-finalserien genom att segra över Miami Heat med 109–94 i den tredje finalen.

Denverstjärnorna Nikola Jokić och Jamal Murray var i grym form och stod för varsin ”trippel dubbel” i matchen. Det har aldrig tidigare skett i NBA-finalhistorien att två spelare från samma lag gör en ”trippel dubbel” i en match.

Jokić gjorde 32 poäng, tog imponerande 21 returer och gav 10 assist.

Murrays saldo är lika imponerande: 34 poäng, 10 returer och 10 assist.

– Vi har haft bra stunder, men inte i NBA-finalen. Dessa killar skapade historia som ingen tidigare har lyckats med. Hittills var detta deras bästa prestation som duo under sina sju år tillsammans, sa Denver Nuggets huvudtränare Michael Malone.