Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

FC Köpenhamn klart för Champions League – grupperna lottas i kväll

Om tre veckor kör gruppspelet i herrarnas Champions League-fotboll i gång.

På onsdagskvällen delades de tre sista biljetterna ut och de gick till Royal Antwerp (Belgien), FC Köpenhamn (Danmark) och PSV (Nederländerna).

FC Köpenhamn fick 1–1 hemma mot polska Raków och knep en biljett med 2–1 totalt. Den danska klubben är Nordens enda representant i gruppspelet.

PSV tvålade till skotska Rangers med 5–1 på hemmaplan och gick vidare med 7–3 totalt.

Royal Antwerp stod för en överraskning genom att avancera på grekiska AEK:s bekostnad. Den belgiska klubben vann med 2–1 borta och det totala resultatet skrevs 3–1.

Champions League-grupperna lottas på torsdagskvällen.

Royal Antwerp belgiska mästare för första gången på 66 år efter stordrama – tidigare Tottenham-veteranen avgjorde i slutminuterna

Fotbollsklubben Royal Antwerp är mästare i belgiska Jupiler League. Senast detta skedde var år 1957.

Ligans sista omgång slutade inte odramatiskt. Royal Antwerp låg under med 2–1 i slutminuterna mot Genk, som såg ut att bli mästare. I den fjärde tilläggsminuten klev tidigare Tottenham-mittbacken Toby Alderweireld fram och nickade in kvitteringen, som säkrade titeln med en poängs marginal. (Twitter)

Snuvade på ligatiteln blev även Casper Terhos Union Saint-Gilloise, som likaså hade chansen bli mästare om de vunnit över Club Brügge. Istället gick finländarens klubb och förlorade i den sista omgången med 1–3. Terho, som gjort fyra mål för klubben den här säsongen, satt bänkad hela matchen.