Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Adelina Engman fotledsskadad – missar resten av säsongen

Det blir inga fler matcher för Adelina Engman den här säsongen. Landslagsmittfältaren åkte på en fraktur i fotleden under en träning med Hammarby tidigare i veckan.

Foten har opererats och nu väntar några månader med rehab för Engman.

– Just nu känns det väldigt tungt och att inse att jag inte kommer få vara med och bidra på planen under hösten gör mig väldigt ledsen. Operationen är avklarad och jag vet att en lång rehabperiod väntar, säger Engman på Hammarbys webbplats.

Skadan gör att Engman inte kommer att kunna spela för Finland i Nations League som startar senare i september.

Hammarbys finländska målvakt kysste flickvännen i motståndarlaget – förvånades av reaktionerna: ”Vissa har fastnat på 80-talet”

Helgens 6–1-seger över Växjö var speciell för Hammarbydamernas finländska burväktare Anna Tamminen.

Inte bara för att landslagskeepern sällsynt nog släppte in en boll – hennes första för säsongen – då ”Bajen” tog i sin tredje seger på lika många matcher i Damallsvenskan. I motståndarlaget var nämligen hennes flickvän Rosa Herreros.

Flickvännen var bänkad hela matchen, men efteråt publicerade magasinet Football is everywhere en romantisk bild på paret.

– Jag har bara fått positiva reaktioner, men jag hörde att de hade fått några som inte var så bra, säger Tamminen till Sportbladet nu.

Något som känns konstigt år 2023, menar målvakten.

– De som kommenterar verkar ha fastnat någonstans på 80-, 90-talet. Men det är bra om det kommer fler och fler som är öppna så att de får vänja sig. Då kommer de inte komma med sådana kommentarer längre.