Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Arsenal vidare i FA-cupen – nu väntar toppmatch mot Manchester City

Två fotbollsgiganter drabbar samman i den fjärde omgången av FA-cupen. Det står klart efter att matchen Oxford–Arsenal på måndagskvällen slutat 0–3. Mohamed Elneny gjorde ett mål och Eddie Nketiah två.

Resultatet innebär att Manchester City i den fjärde omgången möter Arsenal på hemmaplan. I Premier League är Arsenal etta och Manchester City tvåa.

Arsenalstjärnan Bukayo Saka såg ut att ha problem med sitt högra knä och blev utbytt. Tränaren Mikel Arteta säger till ITV att ”Saka är okej”. På söndag ställs Arsenal mot Tottenham i ett laddat ligaderby.

Arsenal utökade på sin tabelledning i Premier League med seger över West Ham

Premier Leagues tabelletta Arsenal tog en 3–1-seger över West Ham i den sena matchen på annandag jul och utökade på sin ledning i tabellen till sju poäng.

West Ham ledde vid paus efter att Said Benrahma gjort matchens öppningsmål på straff i den 27:e spelminuten.

Arsenal vände ändå matchen under början av den andra halvleken efter målen av Bukayo Saka och Gabriel Martinelli. Slutresultatet 3–1 fastställdes av Eddie Nketiah i den 69:e spelminuten.

I tabellen är Arsenal därmed sju poäng före tabelltvåan Newcastle som spelat en match mera än Arsenal. På onsdag har Manchester City möjlighet att minska på Arsenals ledning till fem poäng ifall man vinner sin bortamatch över Leeds United.

Läs mera om Boxing Day -omgången här.