Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Anton Levtchi förstärker Tappara säsongen ut

Tammerforsklubben Tappara förstärker sin redan ytterst starka trupp med Anton Levtchi som vann både skytte- och poängligan i FM-ligan i fjol.

– Det är fint att återvända hem till sin fostrarförening och till Finlands bästa organisation. Trots att jag hade flera alternativ var valet lätt, säger Levtchi på klubbens webbplats.

Levtchi försökte slå in sig i NHL men fick bara visa upp sitt kunnande i två NHL-matcher i Florida Panthers tröja. Lejonparten av säsongen har den 27-årige anfallaren spelat i farmarligan AHL, men utan nämnvärd framgång: 8+9=17 på 35 matcher.

I fjol gjorde han 26+35=61 poäng och valdes till FM-ligans bästa spelare. I playoff stod han för poängen 1+9=10 på Tapparas väg till FM-guld.

Anton Levtchi uppkallad till Florida – placerades direkt till vänster om Anton Lundell

Ishockeyspelaren Anton Levtchi gör sin första säsong i Florida Panthers NHL-organisation. Efter att ha tillbringat hösten i farmarligan AHL har han nu kallats upp till NHL.

På tisdagen tränade Levtchi i Floridas tredjekedja med Anton Lundell som center och Sam Reinhart som högerytter.

Florida spelar nästa gång först natten till fredag då Montreal Canadiens står för motståndet.

Levtchi har i AHL-laget Charlotte Checkers på 24 matcher noterats för 7+6=13 poäng. Han har sex ligasäsonger i Tappara i bagaget och vann säsongen 2021–22 FM-ligans poängliga.

Anton Levtchi puree kultamitalia.

Ligaspelarna röstade: Tapparas Anton Levtchi var säsongens bästa spelare

Levtchi vann poängligan och guld med Tappara.