Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Herola en minut efter vinnaren Lamparter i Schonach

På lördagen var Ilkka Herola nära en pallplacering i Schonach men fick till slut nöja sig med en fjärde plats. I helgens andra tävling i Tyskland gick det inte lika bra.

Herola gick ut i spåret som trettonde man och sin vana trogen höll han bra fart i skidmomentet men i dag räckte inte till bättre än åttonde plats.

Finländaren gick i mål en minut efter täten och drygt tio sekunder bakom sjuan Kristjan Ilves.

I täten var det ombytta roller jämfört med lördagens tävling. Nu var Johannes Lamparter starkare och vann före Jens Lurås Oftebro.

Eero Hirvonen klättrade åtta placeringar i skidmomentet då han gick i mål som 15:e åkare. Arttu Mäkiaho fick nöja sig med 32:a plats medan Waltteri Karhumaa var 36:a.

En mil i skidspåret utan sällskap – Ilkka Herola blev åtta i världscupen

Placeringarna runt tio-strecket har blivit Ilkka Herolas signum den här vintern. Det blev ingen förändring på den fronten då världscupen i nordisk kombination fortsatte i Oberstdorf i dag.

Herola låg åttonde efter backmomentet – och han fick en ensam resa i skidspåret. Finländaren körde från start till mål i ett ingenmansland och blev åtta. Marginalen fram till segraren Johannes Lamparter blev knappa minuten.

Eero Hirvonen lyckades lyfta sig en aning under de tio kilometrarna och gick i mål som nia och var en dryg halvminut efter Herola.

Världscupen fortsätter med en till individuell tävling i Oberstdorf på söndag.

Julian Schmid etta i nordisk kombination – Ilkka Herola bästa finländare på elfte plats

På söndagen tävlades det igen i världscupen i nordisk kombination. Herrtävlingen i Otepää i Estland blev ingen stor finländsk succé.

Ilkka Herola var 16:e bäst i backmomentet och gick i skidmomentet ut en minut efter den bästa backhopparen Ryota Yamamoto. Lördagens tvåa Herola plockade in fem placeringar och åkte i mål på elfte plats, 32 sekunder efter vinnaren Julian Schmid.

Fyra herrar gjorde på slutet upp om segern. Johannes Lamparter slutade tvåa, Franz-Josef Rehrl trea och Yamamoto fyra.

Otto Niittykoski på 23:e plats var näst bästa finländare.

Herola tia i Ramsau – Riiber kroknade i spåret

Tysken Vinzenz Geiger tog hem lördagens nordiska kombination i Ramsau. Geiger startade som 14:e åkare och vann före österrikaren Johannes Lamparter som spurtade till tvåa.

Dominanten Jarl Magnus Riiber fick nöja sig med tredje plats. Riiber startade som etta, men hände inte med Geiger under sista varvet.

Den finländska duon kom i mål dryga minuten efter Geiger. Ilkka Herola steg från 21:a till tia, Eero Hirvonen klättrade från 26:e plats till 13:e.

Jarl Magnus Riiber firar sin seger i Ruka hösten 2021.

Jarl Magnus Riiber i en klass för sig – finländarna långt efter i premiären

Ilkka Herola som bästa finländare på en 18:e plats.