Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Heliövaara och Glasspool utslagna ur Australian Open

Det blev bara två matcher för Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool i dubbelturneringen i Australian Open.

Paret förlorade mot hemmaspelarna Rinky Hijikata och Jason Kubler med 1–2 i set (6–3, 5–7, 2–6) i andra omgången.

Heliövaara och Glasspool dominerade stort i första set men sedan tog Hijikata och Kubler över. Ett tajt andra set till gick australierna och i tredje var det tydlig klasskillnad.

Rinky Hijikata och Jason Kubler som fick ett wild card till turneringen kommer att möta Tomislav Brkic och Gonzalo Escobar i tredje omgången.

Heliövaara och Glasspool avancerade till andra omgången i Australian Open

Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool vann sin första match i Grand Slam-turneringen Australian Open. Det finländsk-brittiska sjätteseedade paret vann över det amerikanska paret Nathaniel Lammons och Jack Withrow med 7–6 (7–3), 6–3.

– Vi var ute efter seger i första omgången, och seger blev det. Våra amerikanska motståndare var ganska tuffa och försedda med en bra serve. Man får vara mycket nöjd över hur vi spelade, kommenterade Heliövaara enligt nyhetsbyrån STT.

– Vi lyckades taktiskt. Vi vann alla våra serveturer och höjde vår nivå i första setets tie-break. I början av andra set lyckades vi äntligen vinna ett game på deras servetur.

Emil Ruusuvuoris turnering tog däremot slut. I singel förlorade han i andra omgången och nu blev det respass också i dubbel när han med sitt ecuadorianska par Diego Hidalgo förlorade mot det tredjeseedade paret Marcelo Arevalo (El Salvador) / Jean-Julien Rojer (Holland) med siffrorna 1–6, 6–7.

Starka formen inför Australian Open intakt: Heliövaara och Glasspool klara för semifinal i genrepet

Med tennisårets första höjdpunkt Australian Open bakom hörnet visar Harri Heliövaara och hans dubbelpartner Lloyd Glasspool utmärkt form.

Paret är klart för semifinal i ATP-turneringen Adelaide. I dagens kvartsfinal fick fransmannen Nicolas Mahut och tysken Tim Pütz se sig besegrade.

I det avgörande setet vann Heliövaara och Glasspool med 10–5.

I semifinalen väntar Marcelo Arevalo och Jean-Julien Rojer. De två är andraseedade i turneringen.

Förra veckan vann Heliövaara/Glasspool säsongens första dubbelturnering.

Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool avancerade i Adelaide

Harri Heliövaara har tillsammans med sin brittiske dubbelpartner Lloyd Glasspool avancerat till tredje omgången i tennisens ATP250-turnering i Adelaide.

Heliövaara och Glasspool som inledde turneringen i den andra omgången vann över paret Mackenzie McDonald och Marcelo Melo med siffrorna 7–6 (7–3), 6–3.

Matchen var över på en timme och nio minuter. Heliövaara/Glasspool var bättre framför allt i servereturer. Heliövaara och Glasspool är fjärdeseedade i turneringen.

Heliövaara och Glasspool har inlett tennisåret fint. Förra veckan vann paret en annan ATP-turnering i Adelaide, och segern lyfte Heliövaara till nionde plats på världsrankningen för dubbelspelare.

I nästa omgång ställs Heliövaara och Glasspool mot paret Nicolas Mahut/Tim Pütz.

Harri Heliövaara med karriärens fjärde ATP-turneringsseger

Tennisspelaren Harri Heliövaara och hans brittiske par Lloyd Glasspool har segrat i ATP250-turneringen i Adelaide, Australien. Turneringsvinsten blev finländarens fjärde och parets tredje.

I finalen föll brittiske Jamie Murray och nyzeeländaren Michael Venus med siffrorna 6–3, 7–6 (7–3).

– Vi har en bra laganda, det går inte att bortse. Vi har haft förtroende att detta ska gå vägen sedan början, så detta är inte en överraskning i sig. Nu är hungern större än förut, konstaterade Heliövaara efter segern i lördagens semifinal då amerikanen Mackenzie McDonald och brasilianen Marcelo Melo föll med 2–6, 3–6.

Heliövaara och Glasspool finalklara i Adelaide

Framgångarna fortsätter för Harri Heliövaara och britten Lloyd Glasspool. Tennisduon gick vidare till final i ATP-turneringen i Adelaide, Australien.

I semifinalen föll amerikanen Mackenzie McDonald och brasilianen Marcelo Melo med siffrorna 6–2, 6–3.

– I fjol spelade vi final hela sju gånger, det är kul att påbörja det nya året på samma sätt. Detta år ska vi bara vinna fler finaler än förra året, kommenterar Heliövaara efter matchen.

I finalen på söndag ställs duon mot britten Jamie Murray och nyzeeländaren Michael Venus.

Heliövaara och Glasspool startade säsongen med seger

Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool fick en utmärkt start på tennissäsongen i Australien. Duon startade dubbelturneringen i Adelaide med seger i två raka set mot Alexander Erler och Lucas Miedler.

Heliövaara och Glasspool vann första set med 6–3 och säkrade segern i tiebreaket i det andra setet.

I nästa omgången möter de vinnaren i matchen Nicolas Barrientos/Ariel Behar–Robin Haase/Matwe Middelkoop.

Veckans turnering är en del av Heliövaaras uppladdning inför årets första grand slam-turnering Australian Open.

Lloyd Glasspool viskar till Harri Heliövaara.

Heliövaara och Glasspool tog sig till kvartsfinal i US Open efter heroisk insats: "Flera gånger kändes matchen redan förlorad"

Tennisduon Harri Heliövaara och Lloyd Glasspool är klara för kvartsfinal i Grand Slam-turneringen US Open, efter seger över australiensarna Nick Kyrgios och Thanasi Kokkinakis.