Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Medaljstarterna inhiberade på grund av lätta vindar – ingen OS-plats för seglarna Ronja Grönblom och Veera Hokka i Portugal

EM-regattan i seglingsklasserna Nacra 17, 49er FX och 49er avslutades utan den planerade höjdpunkten på måndagen i Portugal. Den sista tävlingsdagens starter och medaljstarter ställdes in på grund av svag vind. Därmed blev den bästa finländska placeringen en sjundeplats för Nacra 17-paret Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen.

Ronja Grönblom och Veera Hokka som jagade OS-plats slutade 38:a i 49er FX-klassen.

– Vi är inte nöjda med resultatet. Vi missade både i fart och lättvindstaktik hela veckan och hamnade i silverfinalen. Vi tar ett uppehåll i några veckor innan det vinterlånga träningslägret på Lanzarote där vårens VM hålls, säger Ronja Grönblom och Veera Hokka.

I kategorin 49er var Juuso Roihu och Lasse Lindell 36:e, Oskari Muhonen och Edvard Bremers 57:a och Aatos Kylävainio och Onni Kylävainios 58:e.

Kurtbay och Keskinen säkrade OS-plats för Finland

Finland kommer att ha ett båtlag i Nacra 17-klassen vid OS i Paris nästa sommar. Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen säkrade en nationsplats under pågående VM.

Kurtbay och Keskinen ligger på tionde plats och är nionde land inför torsdagens medaljstart. Nio nationsplatser till OS delas ut under VM.

I 49er FX lutar det också mot att Finland kan få en nationsplats. Ronja Grönblom och Veera Hokka ligger på elfte plats i VM-sammandraget men är tionde land då tio OS-platser delas ut.

Det finns ändå en protest mot Grönblom och Hokka vid en av VM-starterna och därför är deras OS-plats ännu inte bekräftad.