Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sha'Carri Richardson firar.

Världsmästaren skickade flera kängor efter VM-guldet: ”Så otroligt pinsamt”

Sha'Carri Richardson vann guld på damernas 100 meter.

Topptid av Shericka Jackson på 100 meter – femte snabbast någonsin

Sprintern Shericka Jackson har levererat ett rejält formbesked i de jamaicanska mästerskapen. Hon tog hem damernas 100 meter på den förträffliga tiden 10,65.

Tiden är nytt världsårsbästa och även personbästa för Jackson. Jacksons tidigare rekord skrevs 10,71.

I alla tiders statistik går Jackson upp på delad femteplats tillsammans med Marion Jones. Bara Florence Griffith-Joyner (10,49), Elaine Thompson-Herah (10,54), Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,60) och Carmelita Jeter (10,64) har noterats för bättre tider.

På torsdagen satte Sha'Carri Richardson från USA personbästa och världsårsbästa. Med tiden 10,71 fick Richardson bara vara världsetta i ett dygn.

Amerikanska löparen Sha’Carri Richardson löpte säsongsbästa i Eugene

Den 23-årgia Sha’Carri Richardson sprang 100 meter på 10,71 vid de amerikanska mästerskapen i Eugene.

Den häftiga tiden är både säsongsbästa och Richardsons personliga rekord. Marginalen ner till tvåan i heatet, Brittany Brown, var 0,25 sekunder och till trean Mia Brahe-Pedersen var marginalen 0,34 sekunder.

Trots sin snabbhet har Richardson ännu inga världsmästerskapsmedaljer. Hon förlorade sin plats vid OS i Tokyo 2021 efter att ha testat positivt för Cannabis och kvalificerade sig inte till förra årets världsmästerskap

På herrarnas 100 meter var det Christian Coleman som noterade den bästa tiden med 9,95.

Semifinalerna och finalerna i de amerikanska mästerskapen kommer att äga rum på fredag. Resultaten i Eugene kommer att avgöra vilka amerikanska idrottare som kvalificerar sig till världsmästerskapen i Budapest i augusti. De tre bästa kommer att få en plats i VM-laget medan de regerande världsmästarna har en extra individuell plats.