Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Draftettan Bedard skrev på för Chicago

Förstavalet i sommarens NHL-draft, den kanadensiska centern Connor Bedard har tecknat kontrakt med Chicago Blackhawks.

Klubben och spelaren ingick ett avtal på måndagen, som också är Bedards 18-årsdag. Nykomlingskontraktet är treårigt och värt 850 000 euro per säsong.

Superlöftet Bedard stod för 23 poäng (9+14) på sju matcher under JVM i vintras. I juniorligan WHL stod han för 143 poäng (71+72) på 57 grundseriematcher.

Chicago vann NHL:s draftlotteri – väntas välja talangen Bedard

Chicago Blackhawks får välja först i NHL-draften i slutet av juni. Det är andra gången som Chicago får välja först – år 2007 var klubbens första val Patrick Kane som sedermera var med och vann tre Stanley Cup-mästerskap (2010, 2013 och 2015) till klubben.

– Min reaktion var ”Wow!” när vår logo visades först. Så viktigt är det att vid rätt år få det första valet, sade Blackhawks general manager Kyle Davidson på NHL:s webbplats.

Blackhawks förväntas välja åt sig det 17-åriga storlöftet Connor Bedard som med poängen 9+14=23 ledde Kanada till JVM-guld vid årsskiftet.

Anaheim Ducks väljer åt sig en spelare som andra lag, Columbus Blue Jackets som tredje lag.

Slovakien överlistade USA i JVM, Kanada tvålade till Tyskland efter monsterpoäng av superlöftet Bedard

Slovakien slog USA med 6–3 i ishockeyns junior-VM. USA gick i upp i ledning med 1–2 då sju minuter spelats. Halvvägs in i matchen gjorde Slovakien tre mål på dryga tre minuter och vände till 4–2. Slovakiska keepern Adam Gajan fick ta 33 skott i matchen medan kollegan vid USA-målet Kaidan Mbereko endast räddade 20 puckar.

Kanada krossade Slovakien med hela 11–2. 17-åriga superlöftet Connor Bedard stod för 3+4, inklusive tre mål på raken när Kanada gick från 2–1 till 5–1. Bedards poäng tangerar alla tiders kanadensiska rekord i enstaka matcher i JVM.

Turneringsvärden Kanada hade inlett årets JVM med en överraskande 5–2-förlust mot Tjeckien.

– Idag var vi ganska så hungriga och ville slå till efter första matchen. Vi var ganska upprörda efter första matchen. Ikväll spelade vi fysiskt, backcheckade hårt och gjorde de små sakerna. Jag tycker att vi som helhet gjorde en bra match, sa Connor Bedard på IIHF:s webbplats.

Finland möter Lettland i kväll klockan 18 och USA på nyårsafton klockan 23.