Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Polisens pådrag i Juupajoki den 15 januari 2023.

Stort polispådrag kring egnahemshus i Juupajoki – har pågått i flera timmar

I Juupajoki i Birkaland pågår ett stort polispådrag kring ett egnahemshus.

Polisen fick vid sextiden på morgonen ett larm om en eventuellt beväpnad person som misstänks för brott mot liv och hälsa. Personen som ringde nödnumret befinner sig inte i den omringade byggnaden.

Huset som polisen omringat ligger nära Juupajokis kyrka, som tvingades ställa in dagens gudstjänst på grund av händelsen. I gudstjänsten deltog 30–40 personer.

Polisen uppger att situationen inte utgör fara för utomstående och att ingen har skadats. Polisen ska ha fått kontakt med den misstänkte personen inne i huset och förhandlar med personen.

I pådraget deltar förutom lokal polis också gränsbevakningens helikopter och förstärkning från Helsingforspolisen.

Källa: STT

Skypo: Hybridcentrets tidigare direktör har inte utgjort någon fara för landet

Skyddspolisen uppger att deras före detta arbetstagare Matti Saarelainen inte har orsakat någon fara för landets säkerhet.

Skyddpolisen har gjort en grundlig utredning om Saarelainen, säger chefen Antti Pelttari till nyhetsbyrån STT. Enligt Pelttari finns det inga skäl att dra igång ett tjänstemannaförfarande mot Saarelainen.

Saarelainen, som numera är pensionerad, arbetade bland annat som chef för Europeiska kompetenscentret för motverkande av hybridhot, men återvände till Skypo efter att han anklagats för sexuella trakasserier. Saarelainen har också misstänkts för att ha medverkat till att en man från Vladimir Putins närmaste krets, Gennadij Timtjenko, fick finländskt medborgarskap i slutet av 1990-talet.

Källa: STT

Andrew Tate i munkjacka med händerna i handklovar. Två poliser leder honom på en gata.

Sexualbrottsmisstänkte Andrew Tate hålls häktad i 30 dagar i Rumänien

Tate misstänks för en rad brott tillsammans med tre andra.

En kostymklädd man bakom ett podium. Bakom honom syns en stor publik.

USA:s justitieministerium och Trumps juridiska team oense om vem som ska granska dokumenten som beslagtogs i Mar-a-Lago

Det amerikanska justitieministeriet och president Donald Trumps jurister har olika syn på vem som ska granska de tusentals dokument som FBI beslagtog i Trumps hem i Florida, det här blev klart under fredagen.