Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Karleby energi slopar pristak

Karleby Energi börjar igen sälja elektricitet utanför det egna distributionsområdet.

När elpriserna steg för ett år sedan var Karleby energi ett av elbolagen som slutade sälja el utanför det egna området. Man införde också ett pristak på elektriciteten.

Nu tar bolaget bort pristaket på 16 cent per kilowattimme eftersom marknadspriserna har sjunkit och inga extremt höga elpriser väntas heller i vinter.

En man med pikéskjorta och glasögon sitter vid ett bord. På bordet står en dator och bakom honom på väggen finns en stor skärm.

Karleby energis vd sade upp sig

Mikko Rintamäki, som har lett Karleby energi sedan 2016, sade upp sig i söndags. Orsaken är att ägaren, alltså staden, gjort ändringar i bolagets styrelse.

Vesa Pihlajamaa fungerade tidigare som ordförande för Karleby energis styrelse, men ersattes av stadsstyrelsens ordförande Sari Innanen i slutet av mars.

Rintamäki medger att det var en orsak till att han sade upp sig.

– Man skulle gärna veta om sådana beslut på förhand. Å andra sidan har jag varit länge här. Jag upplever att det kanske var dags att byta jobb, säger han.

– De senaste åren har varit tuffa. Att ordföranden byts ut med kort varsel leder till mer jobb. Samtidigt pågår många stora industriprojekt.