Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Demonstranter håller upp plakat med krav om att väst ska betala ersättningar för klimatskador.

Vad bestämdes i Sharm el-Sheikh? Vi förklarar klimatmötet i fem punkter

Vi räknar upp löften och besvikelser från Sharm el-Sheikh.

En klimataktivist håller i ett plakat som föreställer ett jordklot med ögon och mun. Ögonen är ledsna och munnen pekar nedåt med en temperaturmätare i.

Klimatmötet är avslutat: Det grundas en fond för att ersätta klimatskador, men mötet skärper inte åtgärderna för att nå 1,5 gradersmålet

Sluttexten ställer fortfarande bara krav på att fasa ner kol, inte alla fossila bränslen. Många länder i väst uttrycker besvikelse över mötesresultatet.

Maria Ohisalo på klimatmötesområdet.

Maria Ohisalo på klimatmötet: Vi rikare länder borde kunna finansiera klimatarbetet mer än vi har gjort nu

”Vi har inte nått målet på 100 miljarder som vi har lovat”.

Två män med virtuella glasögon i Brasiliens paviljong.

Också många företag besöker FN:s klimatmöte: ”Det är företagen som driver omställningen i dag”

Företag aktiva inom den gröna omställningen ser mötet som en viktig plats att nätverka, höra det senaste om klimatpolitiken men också göra klart för beslutsfattarna att företagen är med i den gröna vågen.

Unga demonstranter håller upp plakat och banderoller om klimaträttvisa och om att väst måste betala för förlust och skada.

Unga från utsatta länder höjer rösten på klimatmötet: ”Inte rättvist att vi måste ta lån för att betala för skador de rika orsakar”

Greta Thunberg deltar inte i klimatmötet i år men desto mer uppmärksamhet får andra unga klimataktivister. Eftersom klimatmötet ordnas i Afrika i år är andelen ungdomar från afrikanska länder stor. Deras budskap fokuserar på klimaträttvisa.

Inkoon satama-alueelle rakennetaan Gasgridin johdolla nesteytettyä maakaasua sisältävän kelluvan LNG-terminaalilaivan satamarakenteita.

Europas stora sug efter LNG-terminaler och naturgas hotar klimatmålen, säger ny rapport på FN:s klimatmöte

– Genomförs alla de här naturgasprojekten går målet på 1,5 grader inte att nå, säger Mia Moisio från forskargruppen Climate Action Tracker.