Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Stefanos Tsitsipas

Tsitsipás till final för första gången i Australian Open

Stéfanos Tsitsipás tog sig vidare till finalen i herrsingeln i Australian Open.

Tsitsipás vann semifinalen mot Karen Khathjanov med 3–1 (7–6, 6–4, 6–7, 6–3).

Finalplatsen är karriärens första i Australian Open för den tredjeseedade greken. Tidigare har han endast spelat i en grand slam-final – Franska öppna 2021. Där förlorade han mot Novak Djokovic.

Tsitsipás motståndare avgörs i den andra semifinalen mellan Novak Djokovic och Tommy Paul. Djokovic är finalfavorit då han vunnit Australian Open hela nio gånger tidigare.

Djokovic stormar vidare mot tionde titeln i Melbourne – ryske världssexan tog bara sju game i kvartsfinalen

Novak Djokovic och Tommy Paul möts i den ena semifinalen i Australian Open-tennisen. Det är klart efter att Djokovic lekte med Andrej Rublev i dagens kvartsfinal.

Djokovic gav bara ifrån sig sju game på sin väg mot 3–0-segern (6–1, 6–2, 6–4). Den ryske världssexan hade ingen chans i Melbourne.

– Jag har spelat väldigt stabilt från baslinjen. Jag älskar att spela på den här arenan, säger Djokovic i segerintervjun.

Djokovic är ute efter sin tionde titel i Australian Open. För Paul, som slog ut landsmannen Ben Shelton, blir det första grand slam-semifinalen i karriären.

– Han har inte mycket att förlora. Jag ska ta mig an den matchen som vanligt och håller jag min nivå har jag goda chanser att gå vidare, säger Djokovic.

I den andra herrsemifinalen möts Karen Khatjanov och Stenafos Tsitsipas. Båda matcherna spelas på fredag.