Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En sjätte polis får sparken för sin roll i den dödliga misshandeln av Tyre Nichols

En sjätte polis har fått sparken för sin roll i det dödliga polisingripandet mot Tyre Nichols i Memphis, Tennessee, USA.

Enligt medieuppgifter är det samma polis som i slutet av januari stängts av från sin tjänst.

Den avskedade polisen ska ha brutit mot flera regler, bland annat om personligt uppförande och hur en polis ska använda elpistoler.

Mannen har arbetat på avdelningen sedan 2018.

Förra veckan publicerade staden Memphis en video som visar när en grupp poliser sparkar och slår mot 29-åriga Tyre Nichols den 7 januari. Han dog av sina skador tre dagar senare.

Fem poliser har avskedats och åtalats för bland annat andra gradens mord, vilket i Finland motsvaras av dråp. De fem poliserna är svarta, likaså Nichols. Enligt CNN är den polis som nu fått sparken är vit.

Källor: CNN, NPR

På två skyltar vid en trappa står det "Tyre Nichols" och "Rest in Peace" (Vila i frid). På marken intill finns ett tunt lager snö.

Begravning samlade offer för amerikansk polisbrutalitet: ”Nu är vi alla Tyre”

Kamala Harris till familjen: ”Amerika sörjer med er”

En sjätte polis stängs av i fallet Tyre Nichols

En till polis har stängts av för sin roll i misshandeln som ledde till Tyre Nichols död i USA.

Vilken roll den avstängde polisen ska ha haft i ingripandet är oklart. Enligt en talesman för polisen i Memphis stängs han av i avvaktan på en utredning av det skedda.

Inga åtal har meddelats mot mannen, som har arbetat på avdelningen sedan 2018.

Staden Memphis i delstaten Tennessee publicerade i fredags videomaterial som visar när en grupp poliser sparkar och slår mot 29-åriga Tyre Nichols den 7 januari. Han dog av sina skador tre dagar senare.

Fem poliser har avskedats och åtalats för bland annat andra gradens mord.

Källa: Reuters, AFP.