Senaste artiklar
Matlagning och ätande på sommarlovets schema: “Jag vill lära mig att laga all slags mat”
4H-klubbar i Svenskfinland lär ut matkultur och näringslära
Nya riktlinjer om skolmaten i höst – eleverna har önskat mer tid att hinna äta
Måltiden ska bli en trivsammare upplevelse.
Fredrik Paulún: Min mission är att få folk att må bättre
"Fredrik Paulún om rollen som känd näringsfysiolog".
Ät så här för att undvika julfrosseri
Fem små mål är bättre än en enda stor festmåltid.
Docent i näringslära: Att följa en diet ger känsla av kontroll
Kosttrenderna handlar mer om livsstil än hälsa.
Det här behöver du veta om mat
Lär dig mer om näring, hållbarhet och tillsatsämnen.
Robert Helenius: Jag kallades stupid-ass
En sexa eller en sjua på betyget var bra.
Chips hälsosammare än godis?
En kalori är inte en kalori. Det säger amerikanska forskare.
Vårt uråldriga mjökdrickande en myt
Skickliga reklammakare är duktiga på att rida på myten om den hälsosamma mjölken som vi har druckit sedan urminnes tider. Det är inte sant - vi har de facto inte druckit mjölk här i Norden mer än i ett århundrade ungefär, säger etnologen Håkan Jönsson vid Lunds universitet som har doktorerat på mjölkens kulturella betydelse. - Att vi dricker mjölk är ett rätt sent påfund. Det är något som uppstår under andra hälften av 1800-talet, berättar Jönsson.