Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fyra flickor med förkläden rör en smet vid ett bord.

Matlagning och ätande på sommarlovets schema: “Jag vill lära mig att laga all slags mat”

4H-klubbar i Svenskfinland lär ut matkultur och näringslära

Näringsfysiologen Fredrik Paulún.

Fredrik Paulún: Min mission är att få folk att må bättre

"Fredrik Paulún om rollen som känd näringsfysiolog".

Profilbild på Henna Karvonen, näringsterapeut på Raseborgs sjukhus.

Ät så här för att undvika julfrosseri

Fem små mål är bättre än en enda stor festmåltid.

Eva Roos

Docent i näringslära: Att följa en diet ger känsla av kontroll

Kosttrenderna handlar mer om livsstil än hälsa.

Ett exempel på tallriksmodellen med grönsaker, potatis, kyckling och olja.

Det här behöver du veta om mat

Lär dig mer om näring, hållbarhet och tillsatsämnen.

Robert Helenius

Robert Helenius: Jag kallades stupid-ass

En sexa eller en sjua på betyget var bra.

Chips

Chips hälsosammare än godis?

En kalori är inte en kalori. Det säger amerikanska forskare.

Liten flicka dricker mjölk ur ett glas.

Vårt uråldriga mjökdrickande en myt

Skickliga reklammakare är duktiga på att rida på myten om den hälsosamma mjölken som vi har druckit sedan urminnes tider. Det är inte sant - vi har de facto inte druckit mjölk här i Norden mer än i ett århundrade ungefär, säger etnologen Håkan Jönsson vid Lunds universitet som har doktorerat på mjölkens kulturella betydelse. - Att vi dricker mjölk är ett rätt sent påfund. Det är något som uppstår under andra hälften av 1800-talet, berättar Jönsson.