Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Lokal lax populärast i Lovisa, medan gösen får Borgåbor på kroken

Lokal fisk går åt mer än odlad och utländsk fisk.

Fiskrommen blir dyrare i år på grund av att sommaren var så varm

Det finns också lite siklöja och de som fångas är små.

Tryggare att äta inhemsk vild fisk än tidigare

Inhemsk fisk har lägre halter av miljögifter än tidigare.

"Zero waste" -sik: Använd hela fisken

Fenor, fjäll och ben har mycket smak!

"De äter allt de kommer åt" säger fiskare i Geta om sälarna

Sälen stor konkurrent till människan när det gäller fiske.

Forskare: Svårt att veta hur skarven påverkar Malaxsiken

Bristen på reproduktionsområden kan vara en större faktor.

Vem ska fånga abborren – generationsväxlingen bland yrkesfiskarna oroar

Vi vill äta abborre och sik, men ingen vill fiska dem.

Nu nappar siken i Åboland!

Många åbolänningar fiskar sik i dessa dagar.

Fiskare missnöjd med NTM-centralen: "30 skarvar ger ingen effekt"

Vill att skärgårdsborna ska få hålla naturen i skick.

Överinspektör om skarvproblemet: Varken jakt eller skrämsel hjälper

"Vi borde undersöka åtgärder och erfarenheter i Europa."

Resoföretag arbetar målmedvetet för miljövänlig fiskodling

Resoföretagets fiskfoder har gjort fiskodlingen miljövänlig.

Grönt ljus för odlad sik

Fiskfodret miljövänligare än tidigare.

Katastrofalt dåligt fiske utanför Jakobstad i höst

Sälarna kommer till nätfiskarnas dukade bord.

Förslag: Fiska sik med max fyra spön i Hangö

Fritidsfiskare vill ha nya regler för sikfiske.