Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett flöte till ett metspö ligger på en vattenyta bredvid några vasstrån.

WWF om Östersjön: Du hjälper miljön om du äter mört

Också odlad inhemsk regnbåge kan ätas med gott samvete.

Isabella Asplund vid Köttdisken

Köttdisken i Malax årets nyföretagare i Vasaregionen

Vågat och lyckat drag att grunda företaget på landsbygden.

Biff, ägg och en sikfilé.

Saken är biff – några tips för lyckad stekning

Orsakar stekning huvudbry? Kenneth Nars hjälper på traven.

Finskhantering i hangö, Viking Seafood.

Fortsatta brister hos fiskföretag i Hangö - myndigheten tror att det ordnar sig

Hälsoinspektionen har besökt Viking Sea Food många gånger.

Olle Lerche arbetar med forskning och utveckling vid resoföretaget Raisioaqua

Resoföretag arbetar målmedvetet för miljövänlig fiskodling

Resoföretagets fiskfoder har gjort fiskodlingen miljövänlig.

Vy från Sibbo skärgård.

Gös - en läcker rovfisk

"Gösen är vår största abborrfisk".

Regnbågslax skall tas upp ur fiskburen

Fiskodling väcker reaktioner i Lovisa

Sommarbosatta har överklagat till Vasa förvaltningsdomstol.

Sill och fiskrom.

DN: Svenska sillburkar innehåller för lite sill

Enligt DN:s stickprov innehåller senapssillen sämre sill.

Julgris

Minska matsvinnet under julen

Med några enkla knep kan du sluta kasta pengar i soptunnan.

Ceviche och cheesecake

Alternativ till julbordet

Alternativ till det traditionella julbordet

Öringar

Öringen får hjälp med att leka

Se hur öringen visar upp sig framför kameran.

Döda fiskar från Ersösundet i Snappertuna

Två möjliga orsaker till fiskdöden i Snappertuna

Fiskarna kvävdes sannolikt till döds.

Havsöring planteras i Rimito.

Havsöring planteras i Rimito

Juniorhandelskammarens ankrally gav 1600 havsöringar.

potatis

Potatisrätter i urval

I Finland har vi ett femtiotal olika potatissorter.

Strömmingsmarknaden i Helsingfors

Strömmingen ska smaka kryddigt

I nästan 300 år har strömmingsmarknaden arrangerats.

Sallad med varmrökt lax

God fisk med både dyr och billig elrökugn

Fyra elrökugnar i test.

Elin Skagersten-Ström och Paul Svensson i köket på Strömsö.

Festbuffé av gamla råvaror och rester

Improvisera i köket med gamla råvaror.

Svamp och lök till ragu

Återvinn råvaror och lagad mat

Tips på återvinning

Tulpanparken Keukenhof.

Ryssland trappar upp sanktionskriget

Ryssland har börjat bränna holländska tulpaner.

Bygget är ännu i full gång.

Öringar i Illby får snart nya lekplatser

Fisktrappan väntas bli klar i slutet av september.

Båtar står förtöjda i en hamn.

”Man säljer inte blöjor i en fiskebod”

Yle Västnyland på besök i Hangöby hamn.

Döda fiskar från Ersösundet i Snappertuna

Syrebrist dödade inte fiskarna i Snappertuna

Det är ännu oklart vad som förorsakade fiskdöden.

Döda fiskar från Ersösundet i Snappertuna

Syrebrist trolig orsak till fiskdöden i Ersö

Evira undersöker dödsorsaken, svar inom två veckor.

Gädda med purjolök, västerbottenost och kantareller

Gädda med kantareller och västerbottensost

Här bygger vi ihop en kombination av fiskfilé med färsröra.

Utplanterad öring

Öringens stora återkomst till de östnyländska åarna

Utplanterade öringar har börjat föröka sig.

Fisk kokt i diskmaskin

Koka fisk i diskmaskinen

Fisk kan kokas i diskmaskinen.

fisk

Våra bästa fiskrecept

Lista på fina fiskrecept.

Nordisk sashimi

Paul och Camilla gör nordisk sashimi

Videoklipp från köket på Strömsö.

Så här kan mörtfiskar i Borgå å se ut.

Därför har borgåmörtarna svarta prickar

Biolog har svaret - det är en parasitsjukdom.

Gädda

Flugfiska gädda

Utelivs redaktion fiskar i Nagu.

En varmblodig glansfisk släpps tillbaka försedd med utrustning som ger forskarna information om vattendjup och -temperatur samt fiskens kroppstemperatur.

Varmblodig fisk upptäckt

Glansfisken har utvecklat ett unikt inre värmesystem.

bilfärja i skärgården

Pellinge sjuder av aktivitet och företagsamhet

På Pellinge i Borgå skärgård är mycket på gång just nu.

Fiskare Ulf Granqvist lägger nät under isen

Fiskarnas öde

Överfiskning hotar världens fiskbestånd – och fiskare.

Mikaela Nylander ny ordförande för Nylands fiskarförbund

De flesta finländare äter gärna inhemsk fisk, säger Nylander

Yrkesfiskare Tanja Åkerfelt från Löparö i Sibbo.

Tanja gick mot strömmen och blev fiskare

Tungt, men givande, säger fiskardottern.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida