Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Joseph Koney (till vänster) och Vincent Otti (oik.) vierellään kuvattuna 12. marraskuuta 2006 Sudanissa den 12 november 2006 i Sudan.

"När de tvingade mig att gifta mig med en rebell förstod jag att jag skulle få leva"

Victoria var kidnappad av kristna rebeller i åtta år.

Ryssberget på Västerö i Maxmo

Ny bok om Stora ofreden belyser dagens flyktingfrågor

Österbotten härjades hårt under Stora ofreden.

Polis

Kidnappad 4-åring hittad

Pojken hade förklätts till flicka.

En grå skåpbil av märket Mercedes Benz

"Akta dig för skåpbilar" - den moderna tidens fula gubbe

Rykten om skåpbilskidnappning har sina rötter i Belgien.

Brie Larson och Jacob Trembley sitter på golvet med ett hälsabadn av äggskal virat omkring sig.

Ett helt liv i ett enda rum

Room är en liten film om stora teman. Stram och stark.

Många av de frisläppta yazidierna var i mycket dåligt skick.

IS släppte yazidier efter åtta månader

IS har släppt över 200 yazidiska fångar i norra Irak.

Avspärrat området med polistejp.

Vad händer om du blir kidnappad?

Är polisen beredd om du blir kidnappad i Finland?

barn

TS: Företag kidnappar barn tillbaka

Myndigheterna i Finland är skeptiska.

Baga i Nigeria.

FN:s säkerhetsråd fördömer Boko Haram

FN:s säkerhetsråd fördömer den nigerianska terroristgruppen Boko Harams eskalerande attacker i västra Afrika. Resolutionen lades fram av Nigeria som tidigare har motsatt sig en öppen debatt om de radikala islamisterna i landet.

Skärmdump från Youtube av en jihadist och en svart flagga.

IS frigav 49 kidnappade turkar

Terrorgruppen Islamiska Staten har frigett 49 turkar som kidnappades i Irak i juni, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

sandra hernandez

8-åriga Sandra hittades i Spanien

Åtta år gamla Sandra Hernandez som försvann för tre veckor sedan har hittats i Spanien. Hon är i gott skick och har omhändertagits av socialmyndigheterna i Spanien.

israelisk soldat

Rädslan styr efter morden på tonåringarna

Efter att först tre israeliska tonårspojkar och senare en palestinsk pojke blivit mördade på Västbanken och i Jerusalem har spänningen mellan Israel och Palestina ökat igen. För dem som lever mitt i konflikten har händelserna skapat en ny slags oro i vardagen.

En protest mot kidnappningen av över 200 skolflickor hölls i Lagos i Nigeria den 5 maj 2014.

Ny masskidnappning i Nigeria

Nigerianska säkerhetsstyrkor utreder rapporterna om en ny masskidnappning. Medlemmar ur den radikala islamistgruppen Boko Haram anklagas för att ha fört bort 60 flickor och kvinnor och ett trettiotal män.

Sydafrikaner protesterar för att visa sitt stöd till skolflickorna som kidnappades av terroristgruppen Boko Haram i Nigeria.

Nigeria förbjuder demonstrationer för kidnappade skolflickor

Nigeria förbjuder demonstrationer för de över 200 skolflickor som kidnappades av terroristgruppen Boko Haram för en och en halv månad sedan.

Frankrikes president François Hollande och Nigerias president Goodluck Jonathan möttes i Paris den 17 maj 2014 för att diskutera terrororganisationen Boko Haram.

Nigerias grannländer med i kampen mot Boko Haram

Nigerias grannländer går med i kampen mot den islamistiska extremistgruppen Boko Haram. Ledarna för en rad afrikanska länder och representatanter för EU och USA möttes på lördagen i Paris för att diskutera åtgärder mot terrorgruppen.

Militära styrkor i Nigeria

Dödlig attack i Nigeria

I Nigeria kan fler hundra människor ha dödats då islamister gick till attack mot staden Gamburu nära gränsen till Kamerun. Också Frankrike är redo att skicka säkerhetspersonal till Nigeria för att försöka rädda de kidnappade skolflickorna.

Polisbil

Polisen undersöker kidnappningsförsök av skolflicka i Åbo

Åbopolisen undersöker som bäst om en skolflicka blivit utsatt för ett kidnappningsförsök på onsdagsmorgonen utanför västra centrum i Åbo.

En protest mot kidnappningen av över 200 skolflickor hölls i Lagos i Nigeria den 5 maj 2014.

Ytterligare åtta skolflickor bortrövade i Nigeria

Den nigerianska islamistgruppen Boko Haram har kidnappat ytterligare åtta skolflickor i de nordöstra delarna av landet. Flickorna som fördes bort av beväpnade islamistrebeller var mellan 12 och 15 år gamla.

Demonstranter vill att regeringen gör mera för att hitta de kidnappade flickorna

USA vill hjälpa att hitta nigerianska flickor

USA erbjuder Nigeria hjälp att hitta de över 200 skolflickor som kidnappats av terrorrörelsen Boko Haram. Boko Haram meddelade i måndags att organisationen tänker sälja flickorna. Läs också: Ytterligare 8 skolflickor bortrövade i Nigeria

Kinesisk läkare dömd för människohandel

En kinesisk läkare har dömts till döden för att ha rövat bort nyfödda barn och sålt dem. Dödsdomen är av en typ som ofta omvandlas till livstids fängelse efter två år.

Italien griper misstänkta för barnarov

Italiensk polis har gripit en grupp tidigare specialagenter som misstänks för organiserade barnarov. Polisen grep tre italienare och en ukrainare misstänkta för att ha rövat bort minst ett barn från Nordafrika för tiotusentals euro.

Polisens foto av det misstänkta paret med flickan Maria

Par häktas för kidnappning av liten flicka

Det romska paret som misstänks ha kidnappat en liten flicka har häktats i Grekland i väntan på rättegång. Polisen misstänker att flickan kan vara offer för människohandel.

Polisens bild på flickan som misstänks vara bortrövad

Tips väller in om omhändertagen flicka

I Grekland ska det par, som misstänks för att ha kidnappat en nu fyraårig flicka, i dag infinna sig i rätten. Den blonda flickan omhändertogs förra veckan. Samtidigt rapporteras att en skandinavisk man kräver DNA-test, för att bevisa att flickan är hans dotter.

Nya framsteg i Madeleine-utredningen

Brittisk polis har gjort nya framsteg i utredningen kring den lilla flickan Madeleine McCanns försvinnande. Polisen har offentliggjort datorgjorda fantombilder på en man som misstänks vara inblandad i fallet. Madeleine försvann i maj 2007 i Portugal när hon var tre år gammal.

Sympatisörer utanför Gina DeJesus hem i Cleveland

Åtal för kidnappning och våldtäkt i Cleveland

Åtal har väckts mot den 52-årige Ariel Castro som är misstänkt för kidnappningsdramat i Cleveland, USA. Han anklagas ha kidnappat och våldtagit de tre kvinnor som hölls fångna i hans hem i omkring ett decennium.

Gården där kidnappningsdramat utpelade sig

Kidnappningsdramat i Alabama är över

Det nästan veckolånga kidnappningsdramat i Alabama, USA är över. FBI stormade bunkern där en 65-årig man höll en femårig pojke som gisslan. Pojken uppges vara oskadd och har återförenats med sin familj. Kidnapparen är död.

Misstänkt barnkidnappare häktades

Mannen som misstänks ha kidnappat den åttåriga flickan i Kotka i tisdags häktades i dag. Flickan kunde ringa såväl sin mamma som nödcentralen trots att hon var bunden till både händer och fötter. Polisen kunde snabbt lokalisera henne med hjälp av telefonen.

Kotkaflickan ringde polisen med händerna bundna

Polisen håller en presskonferens i Kotka där man ska informera om kidnappningen i går. En åttaårig flicka fördes bort av en man som körde en skåpbil. Hon påträffades efter några timmar i god fysisk vigör och mannen greps. Presskonferensen sänds direkt i Radio Suomi klockan 14.