Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Stolar och parasoll utanför Café Axo i Pargas.

Pepparkaksbageriet Axo blir del av Rostens bagerikoncern

Man undersöker möjligheterna att exportera Pargasprodukter.

Julmarängar i en plåtask.

Baka frasiga och kryddiga maränger utan ägg – använd kikärtsspad istället

Marängerna kan bjudas åt både veganer och äggallergiker.

Kund köper glutenfri pizza av Leena Raitisto, ägare av Keliapuoti i Hagnäshallen i Helsingfors.

Glutenfritt populärt - men läkarna skeptiska

Även de som inte har celiaki provar på glutenfri diet.

Malin Båtmästar

Baka glutenfritt är en utmaning

Kocken Malin Båtmästar behöver vara uppfinningsrik.

Dan Kjällberg med 1 kilo havre.

Svårt att odla helt glutenfri havre

Sju främmande frön kan förstöra allt.

Malin Båtmästar

"Malins nya mat"-för livsnjutaren

En bok som ska hjälpa och inspirera till nytänk

Pauls julbröd med aprikoser.

Trendig glutenfri mat – ingenting för friska personer

Ingen forskning visar några positiva effekter för friska personer som äter glutenfritt, säger forskaren Anneli Ivarsson till Sveriges radio. - Det är bara de som lider av sjukdomen celiaki som ska avstå från gluten.