Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

TVT Asuntojen toimipiste Turussa. Näyteikkunassa teksti "Yli 10000 vuokrakotia Turussa."

TS: TVT drar tillbaka rivningsansökan för skyddad byggnad

TVT Asunnot drar tillbaka sin rivningsansökan för en skyddad byggnad på Sirkkalagatan, skriver Turun Sanomat på torsdag.

Gammalt fönster på övergivet hus.

Då släktgården står och förfaller

Släktens gamla hus på landet står tomt. Men ingen i släkten är beredd att sälja det och att hyra ut känns alldeles för krångligt. Samtidigt finns det de som kunde tänka sig att bo där. Vad göra?

Åsikterna går i sär om byggnad på Sirkkalagatan

TVT Asunnot vill riva en ekonomibyggnad på Sirkkalagatan 18 för att den är i mycket dåligt skick. Museicentralen motsätter sig. Byggnadsnämnden vill ha mer information.

Axxell Kuggom

Kuggom överlever

Det ser ljusare ut för Kuggom i Lovisa. Då Axxell avslutar sin verksamhet i Kuggom vid årsskiftet fortsätter ett byggnadsvårdcenter i lokaliteterna.

Åtta stadsdelar lämnas utanför byggförbudet

Det planerade byggförbudet i centrum av Helsingfors begränsas nu till 16 stadsdelar istället för 24. Mejlans, Brunakärr, Dal, Majstad, Gumtäkt, Kottby, Forsby och Drumsö lämnas nu utanför.

Hertonäsbor: Vi vill inte ge bort våra kära parkområden

Invånarna i Hertonäs kritiserar stadens planer på nybygge i den rätt så gröna stadsdelen. Enligt den nuvarande planen ska det byggas bostäder på flera grönområden och planerna är mer omfattande än invånarna tidigare har trott. Det här framkom på ett möte mellan staden och invånarna förra veckan.

Byggförbud planeras i centrum av Helsingfors

Ett förbud mot att göra om affärer och kontor till bostäder föreslås nu för ett stort område i Helsingfors.

Byggavtal kan rädda tomtägare i Vasa från tvångsinlösen

Varje tomtägare i Vasa som hotas av tvångsinlösen av tomten kan skriva enskilt avtal med staden där man förbinder sig att bebygga tomten inom tre år. Avtalsbrott ger 50 000 euro i böter. Det motsvarar ungefär gängse pris på tomten.

Vasa tvångsinlöser obebyggda tomter

Nu planerar Vasa stad att lösa in 11 småhustomter som finns i Impivaara, Hemstrand och Skogsberget. Det handlar om obebyggda småhustomter.

Tomter kan tvångsinlösas i Vasa

I Vasa finns fjorton privatägda obebyggda tomter som staden i värsta fall kan komma att tvångsinlösa. Vasa stad uppmanade för tre år sedan tomtägarna att börja bygga på tjugotre obebyggda tomter. På fjorton av dem har alltså ännu ingenting skett.