Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Två VM-medaljer till Finland – Aleksi Leppä sköt nytt rekord

Finland fortsätter att skörda framgångar vid skytte-VM i Baku.

Aleksi Leppä imponerade stort genom att ta hem VM-silver i 300 meter gevär liggande med personbästa 599. Guldet gick till 60-årige Rajmon Debevec som sköt 600. Timothy Sherry från USA knep bronset.

– I sin helhet lyckades jag med ett jämnt skytte från start till slut. Tävlingen blev exakt så som jag hade tänkt. Vädret var optimalt och jämnt så jag hade det på känn att man skulle behöva skjuta 600 för att kunna ta segern, sa Leppä efter tävlingen.

Den blåvita medaljfesten tog däremot inte slut där.

Niklas Hyvärinen, Aaro Vuorimaa och Krister Holmberg tog nämligen brons i herrarnas 10 meter rörligt mål med poängen 1684. Skillnaden upp till silvermedaljören Sverige var endast en poäng. Guldet gick till Ukraina med poängen 1703.

Finland har nu tagit fyra medaljer totalt under mästerskapet.

Succén i skytte-VM fortsätter! Marianne Palo knep silver

De fina blåvita resultaten fortsätter att rulla in från Baku där världsmästerskapen i skytte avgörs.

Marianne Palo knep ett VM-silver i tävlingen för kvinnor i 50 meter luftgevär liggande. Hon belönades med silver efter att ha lyckats med poängen 626,1.

Anja Senti från Schweiz var starkast i tävlingen med poängen 627,7. Bronset gick till Tysklands Jolyn Beer som lyckades kamma hem 625,4 poäng.

Finland hade totalt tre representanter i tävlingen. Henna Viljanen blev 38:e och Essi Heiskanen 43:e.

Palos medalj är Finlands andra från skytte-VM i Baku. Eetu Kallionen stod för Finland första medalj i lördags då han vann silver i skeet.

En flicka siktar mot en tavla med luftgevär.

EM i luftvapenskytte ordnas i Lojo 2021

Kisakallio står värd för Europeiska mästerskapen.