Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Oliver Antman firar mål för Groningen.

Kanondebuten i nya klubben: Oliver Antman gjorde mål efter fyra minuter och räddade poäng för Groningen

Oliver Antman var en av de finländska fotbollsspelarna som rörde på sig under januarifönstret. Han blev utlånad från FC Nordsjælland till Groningen – och han kunde inte ha fått en mycket bättre debut i den nederländska ligan.

I kvällens hemmamatch mot Twente startade Antman på bänken, men i 0–1-underläge blev han inbytt i den 65:e minuten. Fyra minuter senare small det.

Antman mötte ett inspel och satte 1–1 med ett högt skott som målvakten var chanslös på.

Matchen slutade 1–1 och Groningen tog en nödvändig poäng i kampen för att undvika degradering. Efter tjugo spelade matcher har Groningen fyra poäng upp till säker mark.

Antman är van vid att leverera direkt. När han debuterade i Markku Kanervas landslag i höstas blev han hjälte med ett mål och en assist då Finland besegrade Montenegro i Nations League.

Även Kaan Kairinen gjorde mål i debuten för sitt nya lag Sparta Prag. Kairinen startar mot Mlada Boleslav i tjeckiska ligan och satte 1–1 i den sjätte minuten. Sparta Prag vann med 4–1.

Landslagsspelaren Oliver Antman flyttar till nederländsk ligaklubb

Fotbollsspelaren Oliver Antman fick debutera i A-landslaget under hösten och gjorde omedelbart storsuccé. Saldot blev två mål på tre matcher.

Nu står det klart att Antman flyttar från danska Nordsjælland till nederländska Groningen. Det handlar om ett lån fram till sommaren. Groningen har bara tagit 12 poäng på 19 matcher och ligger sist i den nederländska ligan.

Mark-Jan Fledderus säger på klubbens webbplats att Antman sedan oktober har legat högt uppe på klubbens önskelista. Groningen har regelbundet varit i kontakt till Danmark och på söndagen föll bitarna slutligen på plats.

Den tidigare landslagskaptenen Tim Sparv spelade för Groningen 2010–2013.

Carljohan Eriksson lånas ut till danska toppklubben för resten av säsongen

Carljohan ”Saku” Eriksson kommer att spela klart säsongen 2022/23 i den danska fotbollsligan. FC Nordsjælland meddelar på sin webbplats att man lånat in landslagsmålvakten för resten av säsongen.

– Jag är väldigt nöjd med miljöombytet och väntar ivrigt på att få hjälpa laget. Jag hoppas bidra så mycket som möjligt och ser fram emot att pusha de andra målvakterna både på och av plan, säger Eriksson på klubbens webbplats.

FC Nordsjælland leder den danska ligan. Eriksson flyttar till Danmark från Dundee United, där han fick stå i nio ligamatcher på hösten.

– Målvaktspositionen är skadekänslig och det här är ett sätt för oss att stärka truppen och ge våra unga talanger chansen att åka till andra lag på lån för att utvecklas, säger sportchefen Jan Laursen.