Senaste artiklar
Ägg kan förvaras i både kylskåp eller rumstemperatur – bästa temperaturen mellan 10 och 14 grader
Men byt aldrig mellan kylskåp och rumstemperatur.
Butikens salladsbar kan vara en bakteriehärd - köttprodukter en risk
En femtedel av alla köttprodukter hade för mycket bakterier.
Är det dags att skippa palmoljan? Den är billig och fungerar bra men kan vara skadlig
Giftiga ämnen uppstår i reningsprocessen av palmolja.
Evira berett på att äggskandalen sväller
Livsmedelssäkerhetsverket följer noga med läget.
Tullen: Nederländska ägg har inte importerats till Finland
Andelen ägg i Keskos kex är under 0,5 procent.
ÖSP: Evira hanterade den brasilianska köttskandalen slapphänt
"Olika regler för inhemskt och importerat kött".
Utfodringen med kadaver ska upphöra längs kusten
Evira rekommenderar stopp för att begränsa fågelinfluensan.
Evira: Högst en och en halv grillkorv i veckan för barnen
Ingen korv överhuvudtaget för småbarn.
Miljöhälsovården i Åbo dignar under arbete
Inspektörerna hinner inte granska så ofta som planerat.
Evira granskade prickade slakterier: "Djuren behandlades väl"
Evira fann bara byråkratiska brister vid slakterierna.
Rapport: livsmedelstillsynen i Åbo underbemannad och överbelastad
Det här kan ha konsekvenser för livsmedelssäkerheten i Åbo.
Ogräsgift lagras i våra kroppar
Ogräsgiftet glyfosat används mycket men övervakas slarvigt.
Indien förbjuder Maggi-nudlar
Nudlarna säljs inte i Finland.
Sebastian Hielm utnämnd till livsmedelssäkerhetsdirektör
Veterinären Sebastian Hielm blir livsmedelssäkerhetsdirektör
Akrylamidhalterna fortfarande för höga
Flera av våra livsmedel innehåller fortfarande för höga halter av det cancerframkallande ämnet akrylamid.
Misskötsel av produktionsdjur har ökat
Underkänd behandling av produktionsdjur har hittats på fler gårdar än tidigare. Åtgärder krävs främst på gårdar med broiler, pälsdjur och nötkreatur.