Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

I takt med naturen och tiden - italiensk ingenjörsstudent sadlade om och blev biodlare

Satsar på ekologiskt jordbruk med passion och vision.

Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare

Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.

Våga testa maskros och kirskål i köket!

Många vilda växter lämpar sig väl för matlagning.

Ekobondens råd för att rädda Östersjön: Håll åkrarna gröna också på vintern

Jordbruket är största boven bakom Östersjöns övergödning.

På Vidkulla gård i Pargas volontärjobbar människor från hela världen

Över 100 gårdar i Finland ingår i föreningen wwoof.

Närproducerad mat ska få ett lyft på Kimitoön

Treårigt projekt ska stimulera den lokala matproduktionen.

Ekologisk pulled pork föll Nykarlebyelever i smaken

Närproducerat och ekologiskt under temavecka

I Mikaelskolan får eleverna närproducerad skolmat

Eleverna verkar ändå inte fundera på varifrån maten kommer.

Maria Ehrnström-Fuentes: Vår egen överlevnad står på spel

Hållbarhet och ekonomi - går det ihop?

EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland

Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"

Hussyrsan - det nya goda från Borgå

Insektfarmen ryms i en liten container.

Eftersnack frågar: Ska skolbarnen få ekomjölk?

Varför väcker frågan om ekologisk skolmat så mycket känslor?

WWF-köttguiden: Om du ska äta kött så ät mindre och bättre

Ekologiskt och närproducerat kött är klart bäst för miljön.

Växtslakt och proteinskifte - så äter vi 2017

"Hälsa och grönt är trendigt i år".

Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016

Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Reko-ringar intresserar som aldrig förr.

Tusen getter ger jobb åt tre personer i Strömfors

Bolaget Ånås gård vill anställa moderna herdar till getfarm.

Reko-ringen i Vasa nådde tiotusen medlemmar

Närodlad mat lockar kunderna.

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Få gårdar ville öppna dörrarna mitt i skördetiden.

"Konsumera mera för att rädda jorden!"

Westergård: Teknologi och konsumtion är räddningen.

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.

Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike

Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.

Går det att äta klimatsmart och hälsosamt?

Det som är bra för miljön är inte alltid bäst för hälsan.

Rekoringen i Borgå fick en rivstart

På fredag arrangeras det första utdelningstillfället.

Sång och kurragömma i stället för plastgrejer

Hållbar livsstil innebär också att ge barnen mer tid.

Klimatsmart från morgon till kväll

Så här är du klimatsmart i vardagen.

Thomas Snellman: Jordbrukets morgondag är full av möjligheter

Reko-pionjären om jordbrukets framtid.

Hon äger inte en endaste plastpryl

Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

Riina Kruus bytte kontoret i Estland mot myllan i Skaftung

Skolade om sig till trädgårdsmästare.

Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?

Då ska du välja ekologiskt.

Kampanj på hög nivå vill få oss att äta ekomat

Tvåårig konsumentkampanj kör igång på bred front.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida