Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Närbild på Luca Binachi i gul skyddsmundering. Han tittar rakt in i kameran.

I takt med naturen och tiden - italiensk ingenjörsstudent sadlade om och blev biodlare

Satsar på ekologiskt jordbruk med passion och vision.

ekomat i hagnäs hall

Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare

Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.

Alessandra Sarelin plockar kirskål i sin trädgård.

Våga testa maskros och kirskål i köket!

Många vilda växter lämpar sig väl för matlagning.

Ekoodlaren Magnus Selenius.

Ekobondens råd för att rädda Östersjön: Håll åkrarna gröna också på vintern

Jordbruket är största boven bakom Östersjöns övergödning.

Kvinna i röd jacka står framför två hästar som har mulen i hennes hand.

På Vidkulla gård i Pargas volontärjobbar människor från hela världen

Över 100 gårdar i Finland ingår i föreningen wwoof.

Färska frukter och grönsaker på ett matbord i trä.

Närproducerad mat ska få ett lyft på Kimitoön

Treårigt projekt ska stimulera den lokala matproduktionen.

Julien Huéber och Thomas Snellman i en skolmatsal.

Ekologisk pulled pork föll Nykarlebyelever i smaken

Närproducerat och ekologiskt under temavecka

Ladugård med tillbyggnad.

I Mikaelskolan får eleverna närproducerad skolmat

Eleverna verkar ändå inte fundera på varifrån maten kommer.

Maria Ehrnström-Fuentes.

Maria Ehrnström-Fuentes: Vår egen överlevnad står på spel

Hållbarhet och ekonomi - går det ihop?

Grönsaker

EU vill stoppa ekologisk växthusodling i Finland

Trädgårdsombudsman: "Ett hot mot växthusproduktionen"

En tallrik full med hussyrsor.

Hussyrsan - det nya goda från Borgå

Insektfarmen ryms i en liten container.

Slaget efter tolv

Eftersnack frågar: Ska skolbarnen få ekomjölk?

Varför väcker frågan om ekologisk skolmat så mycket känslor?

Lammkött i Köttboden Herek.

WWF-köttguiden: Om du ska äta kött så ät mindre och bättre

Ekologiskt och närproducerat kött är klart bäst för miljön.

Två personer står framför ett gatukök som säljer tex-mex.

Växtslakt och proteinskifte - så äter vi 2017

"Hälsa och grönt är trendigt i år".

Erkki Mikola, Samuli Suominen och Olli Suominen

Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016

Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.

JOnna Milaya Pokki i Rekotingen i Borgå

Mat utan mellanhänder får fart på kunder och producenter

Reko-ringar intresserar som aldrig förr.

Geten Tyson utanför Noark i Borgå.

Tusen getter ger jobb åt tre personer i Strömfors

Bolaget Ånås gård vill anställa moderna herdar till getfarm.

Gunilla Blom köper ägg av Tobias och Erica Dahlblom

Reko-ringen i Vasa nådde tiotusen medlemmar

Närodlad mat lockar kunderna.

Börje Bärlund säljer äppel i Borgå

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Få gårdar ville öppna dörrarna mitt i skördetiden.

Rune Westergård

"Konsumera mera för att rädda jorden!"

Westergård: Teknologi och konsumtion är räddningen.

skolmat

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.

Johanna von Wright.

Lakritsknäckebröd från Borgå förtjusar i Frankrike

Johanna von Wright tillverkar knäckebröd i olika smaker.

Salladshuvuden

Går det att äta klimatsmart och hälsosamt?

Det som är bra för miljön är inte alltid bäst för hälsan.

Borgå torg

Rekoringen i Borgå fick en rivstart

På fredag arrangeras det första utdelningstillfället.

Sonja Sjöberg med tvillingdöttrarna Meri och Malva.

Sång och kurragömma i stället för plastgrejer

Hållbar livsstil innebär också att ge barnen mer tid.

En man som cyklar, fotad bakifrån.

Klimatsmart från morgon till kväll

Så här är du klimatsmart i vardagen.

Thomas Snellman.

Thomas Snellman: Jordbrukets morgondag är full av möjligheter

Reko-pionjären om jordbrukets framtid.

Ila Nordman

Hon äger inte en endaste plastpryl

Ila Nordman lever ekologiskt - fullt ut.

Riina Kruus

Riina Kruus bytte kontoret i Estland mot myllan i Skaftung

Skolade om sig till trädgårdsmästare.

Ko på Mörby Gård

Närproducerat eller ekologiskt - vad är bättre?

Då ska du välja ekologiskt.

ekomat i hagnäs hall

Kampanj på hög nivå vill få oss att äta ekomat

Tvåårig konsumentkampanj kör igång på bred front.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida