Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Mörtar under vatten.

Tredje dagen från fiskstigningen och det spritter av liv i bäcken!

Följ med i direktsändning fiskarnas kamp på liv och död.

Yle Areena logo.

Den populära fiskstigningen fortsätter!

Svenska Yle direktsänder fiskstigningen för andra dagen.

Fiskar som stiger i en bäck för att leka.

Fiskarna stiger för att leka, och du kan följa med från din soffa!

Svenska Yle direktsänder från fiskstigningen vid Bodvattnet.

Peltsi ja Tom

Delta i kampanjen #östersjödinner och vinn en middag tillagad av Peltsi och Tom

I Yle Luontos kampanj äter vi för att hjälpa Östersjön.

Havet vid Lovisa en hösdag

Vassbusiness, slam på åkrar och mörtfiske - så ska Pargas bli mera näringsneutral

A och o för en hållbar framtid, säger miljöchefen.

Filéer av gös ligger i en grön plastlåda.

Tryggare att äta inhemsk vild fisk än tidigare

Inhemsk fisk har lägre halter av miljögifter än tidigare.

Gamla staden i Tallinn. Viru-porten och Nikolaikyrkan.

Quiz: Vad vet du om Estland?

Snabbtesta dina kunskaper på Estlands 100-årsdag.

Fritidsfiskare sitter på en brygga och väntar på napp.

Nu nappar siken i Åboland!

Många åbolänningar fiskar sik i dessa dagar.

Simpa på havsbottnen

Blå bioekonomin tar fart – Finland har mycket att vinna

Det gäller att göra vatten till blått guld.

En brax som håller på att fileas i ett kök

Får det lov att vara braxenribs?

Använder skräpfisk när vanligt fiske restrikteras.

Gravad mört med Nobis dressing.

Experiment: Mörten klår importfisken

Storkök i bland annat skolor kunde övergå till mört på sina matsedlar, i stället för importerad tonfisk och lax. Det skulle gynna både miljön och ekonomin, visar försök i Jyväskylä.

Skarvar i Kantlax, Munsala

Skarven äter tonvis med abborre

Skarven äter tonvis med abborre på Östra Finska viken, rapporterar Södra Finlands Havsfiskarförbund. Skarven äter fisk från redskap och fiskodlingar.