Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Personer som stöder den sittande presidenten Uhuru Kenyatta jublar och viftar på en flagga i Nairobi medan de väntar att valkommissionen ska bekräfta resultatet i det kenyanska presidentvalet 2017.

Valkommissionen i Kenya bekräftade resultatet i presidentvalet

Nuvarande presidenten Kenyatta fick 54 procent av rösterna.

OSSE-observatörer inspekterar en förstörd byggnad i Avdiivka 25.2.2017

Första OSSE-observatören dödad i östra Ukraina

Patrullen körde på en mina i Luhansk-regionen.

Recep Tayyip Erdogan

Turkiet avslår kritik: OSSE borde veta sin plats, valobservatörerna fördomsfulla

"Observatörerna anlände till Turkiet fyllda av fördomar"

Zeid Ra'ad al-Hussein, FN:s människorättskommissionär

FN: Observatörer bör få besöka gripna i Turkiet

Mänskorättskommissionär: Dödsstraff steg i fel riktning

Skador på ett bostadshus i Donetsk.

Kerstin Kronvall: Observatörer hotas i östra Ukraina

Det finns 400 observatörer på plats

En man som heter Mats Lagerstam.

Polis, äventyrare, överlevare

Mats Lagerstam är polis med många internationella uppdrag i bagaget. Han har jobbat i krigsområden och oroshärdar runt om i världen och upplevt flera nära döden situationer, men det var ändå i hemknutarna han var som mest nära att mista sitt liv. I Samtal om livet berättar Mats om trafikolyckan som krossade och bröt höft, armar och ben samt om vägen tillbaka till arbetslivet. Ett arbetsliv som fört Mats till bland annat Nigeria och Mongoliet.

Bråte från störtade malaysiska passagerarplanet i östra Ukraina.

OSSE-observatörer blev stoppade

Proryska separatister i östra Ukraina har begränsat internationella observatörers arbete på olycksplatsen där det malaysiska flygplanet kraschade.

Rysksinnad separatist i Slovjansk den 25 april 2014.

OSSE-observatörer fördes bort i Ukraina

Pro-rysk milis i den öst-ukrainska staden Slovjansk har gripit sju observatörer från Organisationen för säkerhet och samarbete, OSSE. Det här uppger Ukrainas inrikesministerium. Ukrainska styrkor försöker samtidigt blockera infarterna till staden.

Lavrov och Kerry möts i Washington.

Resultatlöst möte mellan Kerry och Lavrov

USA och Ryssland nådde inget genombrott i försöken att lösa krisen i Ukraina när ländernas utrikesministrar träffades i Paris igår kväll.

Bild på tidigare utrikesminister och Europaparlamentariker Erkki Tuomioja.

OSSE till Ukraina gläder Tuomioja

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) anser att det är ett gott tecken att Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE kan sända observatörer till Ukraina. Också Ryssland välkomnar observatörerna - men inte till Krim.

Ukrainan lippu kuvattuna Venäjän suurlähetystön edessä mielenosoituksessa vuonna 2014.

OSSE skickar observatörer till Ukraina

OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa har skickat militärobservatörer till Ukraina på den ukrainska regeringens begäran.

FN-observatörer besköts i Damaskus

Oidentifierade krypskyttar besköt FN:s observatörer i Syriens huvudstad Damaskus på måndagen. Ingen skadades i intermezzot.

FN vädjar till Zimbabwe om att behålla lugnet

Förenta nationerna vädjar till Zimbabwes valrivaler att behålla lugnet och hålla tillbaka våldet. Det officiella resultatet kommer inom de närmaste dagarna.

Väljare i förstaden Mbare, Harare

Fusk problem under val i Zimbabwe

Presidentvalet i Zimbabwe löpte utan våld trots långa köer vid många vallokaler. Oberoende observatörer menar att valfusk kommer att vara ett stort problem, bland annat sägs många avlidna finnas med i vallängderna.

FN: Mali-konflikten kan spridas till Västsahara

Konflikten i Mali hotar att spridas till Västsahara och ökar risken för en ny konflikt i området, varnar FN. FN-observatörer beskriver läget som en tickande bomb.

FN-observatörers bil kapades vid Golan

FN-observatörer vid Golanhöjderna har utsatts för en kapning. Bland de drabbade finns en finsk FN-observatör.

Frankrike vill ha observatörer i Mali

Frankrike vill skicka internationella människorättsobservatörer till Mali. Franska styrkor uppger att de håller på att ta kontrollen över staden Kidal i norra Mali - den sista stora staden som varit i islamistrebellernas händer.

FN: Tunga vapen användes mot civila i syrisk massakerby

Den syriska byn Tremseh attackerades med tunga vapen, bekräftar ledaren för FN-observatörsgruppen, den norska generalen Robert Mood. Civila i byn har angripits också med stridshelikoptrar. Det strider mot de syriska löftena om att försöka hindra att ett inbördeskrig bryter ut.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Ban Ki-moon vill ha färre Syrienobservatörer

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon vill ha färre observatörer i Syrien. Han anser att FN istället för att övervaka en icke-existerande vapenvila borde fokusera på att åstadkomma en politisk dialog.

FN-observatörer i Damaskus 19 april 2012.

FN-observatörerna stannar i Syrien trots beskjutning

FN-observatörerna i Syrien har flera gånger blivit beskjutna under sitt uppdrag i landet. Det rapporterar chefen för observatörerna generalen Robert Mood till FN:s säkerhetsråd. De obeväpnade observatörerna har kommit under direkt beskjutning minst tio gånger.

FN-observatörer avbryter Syrienoperation

Förenta nationernas observatörer avbryter sina aktiviteter i Syrien tills vidare. FN uppger att våldet har eskalerat till en nivå som gör det omöjligt för observatörerna att arbeta och patrullera i Syrien.

Syrien: FN nådde massakerbyn al-Kubeir

FN:s observatörer har nått den syriska byn al-Kubeir där regimtrogen milis ska ha dödat närmare 80 människor i onsdags. Observatörerna ska undersöka uppgifterna om massakern.

Ban: Få tecken på syriskt samarbete

Det finns inte mycket bevis för att den syriska regimen skulle respektera Kofi Annans fredsplan, sade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon i ett tal inför säkerhetsrådet.

FN-observatörer i Syrien

Flera döda hittade i Syrien

Ytterligare ett massmord har uppdagats i Syrien. Enligt FN:s observatörer har 13 lik hittats i östra delen av landet. Liken har bakbundna händer och skott i huvudet som vittnar om att de har skjutits på nära håll. Det här höjer rösterna för någon form av militär intervention i landet.

Syriens FN-ambassadör Bashar Ja' afarai

Säkerhetsrådet diskuterar Syrien

FN:s säkerhetsråd samlas till ett extra möte med anledning av massakern i Houla i Syrien, berättar diplomatkällor. Enligt observatörer dog minst 116 personer, varav 34 barn, och 300 skadades.

Syriens FN-ambassadör Bashar Ja' afarai

Många döda i Syrien trots vapenvila

Minst 23 personer dödades i Syrien på söndagen, trots att en vapenvila varit i kraft i landet i över en månad. FN har nu 189 militära observatörer i landet - deras uppgift är att övervaka hur fredsplanen efterlevs.

Amnesty: Dödandet fortsätter i Syrien

Över 360 människor har dödats i Syrien sedan de första FN-observatörerna anlände förra veckan, säger människorättsorganisationen Amnesty. Amnesty säger sig ha fått en namnlista över människor som dödats under de senaste två veckorna.

Homs 14.4.2012  (Amatörfoto, äktheten inte bekräftad)

FN bad Finland sända observatörer till Syrien

FN ber Finland sända observatörer till Syrien, uppger utrikesministeriet. FN:s begäran är preliminär, och gäller i första hand en förtrupp.

Tältläger för flyktingar.

Ban: En miljon syrier flytt sina hem

Minst en miljon människor har tvingats fly sina hem i Syrien, säger FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Ban hoppas nu att Syrien får humanitär hjälp så snabbt som möjligt. Samtidigt uppger människorättsaktivister att syriska regeringsstyrkor igen har bombarderat delar av staden Homs.

Tuomioja nöjd med FN-beslut

Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja säger att beslutet att sända FN-observatörer till Syrien är ett steg framåt i arbetet att förverkliga Kofi Annans fredsplaner.

Strider i Syrien trots vapenvila

Regeringstrupper och desertörer i Syrien har beskjutit varandra nära gränsen till Turkiet, uppger en syrisk oppositionsgrupp i exil. Det här är de första uppgifterna om nya strider sedan ett eldupphör inleddes i går.

Nordkorea visade upp sitt rymdkontrollcenter den 11 april 2012.

Omvärlden fördömer Nordkorea

Omvärlden fördömer Nordkoreas försök att skjuta upp en långdistansmissil. EU:s utrikesminister Catherine Ashton kallar händelsen farlig och säger att den har en destabiliserande effekt på internationell säkerhet.

Efter explosion i syrien

Strider i Damaskus

Häftiga strider mellan regeringens styrkor och rebeller från den så kallade fria syriska armén har förekommit i huvudstaden Damaskus.