Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nokia 7 Plus-telefoner

HMD Global: Tekniskt fel orsakade datautskick från Nokiatelefon till Kina

Felet gällde enligt HMD ett parti Nokia 7 Plus-telefoner.

Yles uppdaterade dataskyddsbeskrivning omfattar en större del av bolagets webbtjänster än tidigare

Yles tjänster får uppdaterad dataskyddsbeskrivning.

En gul taxiskylt på en bil i centrum av Åbo.

Anropstaxi i Åbo

Också Åbo vill nu införa anropstaxi för äldre och funktionshindrade.

IT-anläggning och dataledningar

Användaruppgifter hett byte på nätet

Jakten på användaruppgifter på nätet pågår ständigt och ibland lyckas hackarna komma över en stor mängd data. Yle Nyheter frågade en säkerhetsexpert om vad man som nätanvändare bör tänka på.

Mediepulsen, Hbl: Ibland är Yle som en skog utan stigar

Ibland är Yle som en skog utan stigar

Bild på Facebook logotypen från webbsidan

Facebooks nya söktjänst får kritik

Facebook-användare kan nu söka efter bekantas bilder, intressen och exempelvis vilka restauranger som är populära bland övriga användare. Söktjänsten får ändå kritik för att den ger ut känslig information om människor.

Bild på Facebook logotypen från webbsidan

Facebook gav ut miljontals användares uppgifter av misstag

Det sociala nätverket Facebook har av misstag gett ut uppgifter om 6 miljoner användare. Enligt Facebook känner man inte till fall där uppgifterna skulle ha missbrukats.

Fortsatt bra för Facebook

Det fortsätter att gå bra för Facebook, också efter att bolaget börslistades. En orsak till det goda resultatet är ökande intäkter för mobilreklam.

iPhone smarttelefon

Google verkar inte köpa WhatsApp

Den populära meddelandetjänsten WhatsApp ser inte ut att köpas upp av Google trots allt. Enligt rykten skulle Google ha bjudit en miljard dollar för WhatsApp, men det här ryktet tillbakavisas nu av WhatsApps utvecklingschef Neeraj Arora.

Klimat och klimatredaktörerna hittar du numera också på www.facebook.com/klimat. Bild: YLE

Facebook utsatt för nätattack

Den sociala mediesajten Facebook har utsatts för en nätverksattack. Enligt Facebook finns det inte belägg för att användarnas uppgifter skulle ha hamnat i orätta händer.

Youtube förnyas i Finland

Youtube börjar sammarbeta med annonsörer och innehållsproducenter i Finland. I framtiden kommer flera inhemska reklamer och videosnuttar att synas på sajten.

Bild på Facebook logotypen från webbsidan

Facebook på väg att sluta växa?

Facebooks tillväxt håller på att bli allt mer beroende av marknaderna i utvecklingsländerna, bedömer den brittiska tidningen The Guardian. Enligt en del bedömningar håller Facebook på att sluta växa inom sitt kärnområde.

Nu kan man köpa synlighet på Facebook

Finländska Facebookanvändare kan nu köpa sig mera synlighet för sina statusuppdateringar, skriver Taloussanomat. Genom att betala omkring fem euro kan man få mera spridning av sina budskap och meddelanden.

Facebook gjorde förlust

Världens största nätverkstjänst Facebook gjorde en förlust på närmare 160 miljoner dollar i sin första delårsrapport efter börsintroduktionen.

Google

Google tvingas censurera "torrent" ur sökningar

Högsta domstolen i Frankrike har bestämt att Google måste censurera orden torrent, Rapidshare och Megaupload från sökmotorns automatiska förslag, skriver webbsidan Torrentfreak.

Twitter

Mer personifiering för Twitteranvändare

Twitter fortsätter att utveckla sina rekommenadationstjänster med personifierade trendlistor (trendings topics). En fortsättning på personifieringsarbetet redan inlett i årskiftet med rekommendationer i upptäck-fliken. Den här nya funktionen är högst antagligen en följd av deras uppköp av kurationstjänsten Summify i januari 2012.

lady gaga går in i sin bil

Twitter: 25 miljoner följer Lady Gaga

Lady Gaga har gjort historia på mikrobloggen Twitter. Popstjärnan blev i går Twitters mest följda användare.

Facebook testar avgiftsbelagd tjänst

Världens största sociala nätverk Facebook har börjat testa om användarna är intresserade av att betala för en del tilläggstjänster.

facebook i parken

Könsneutral Facebook

En nepalesisk parlamentsledamot har bett Facebook införa ett tredje könsalternativ för sina användare. Allas identitet passar inte i uppdelningen man/kvinna sgäer Suni Babu Pant, som har engagerat sig i sexualminoriteters rättigheter.