Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Störningar i Telias nät och mobildata

Teleoperatören Telia meddelar om omfattande störningar i mobilnätet och det fasta telefonätet.

Problemen började strax innan 19.30 på torsdagskvällen.

Bolaget utreder och fixar problemen som bäst.

Störningar i radiosändningarna

Radio- och tv-sändningarna stördes under eftermiddagen av ett nätverksfel. Det förekom avbrott både i radiosändningarna och hos mottagare med tv-antenn.

Delar av Telias mobilnät och bredbandstjänst var ur bruk under eftermiddagen. Nu har största delen av nätverken reparerats, men enligt Telia kan det fortsättningsvis förekomma störningar i mobildatatjänsterna för företag. Reparationsarbetet fortsätter.

Källa: Digita, Telia

Telia inleder omställningsförhandlingar

Närmare 50 jobb är hotade då teleoperatören Telia inleder omställningsförhandlingar. Förhandlingarna omfattar 197 anställda som jobbar med försäljning och marknadsföring i Finland.

Enligt bolaget leder förhandlingarna till att högst 48 personers anställningar avslutas. Telia uppger att förhandlingarna också kan leda till sju nya jobb.

Omställningsförhandlingarna motiveras med det åtstramade marknadsläget, som enligt Telia kräver en mer centraliserad styrning av verksamheten.

Med förändringarna ska Telia bättre kunna möta kundernas behov på ett mer enhetligt sätt, enligt pressmeddelandet.

Telias aktie sjunker på börsen på grund av dåligt resultat i slutet av året

Teleoperatorföretaget Telia rapporterade i dag ett minus på 17874 miljoner kronor (1,6 miljoner euro) under fjolårets tre sista månader. Det fick bolagets kurs att falla med 3 procent under förmiddagen.

Enligt Telia är de stigande energipriserna och de allt högre räntorna en viktig orsak till bolagets resultat. För det här året förutspår Telia en långsam tillväxt.

HS: Telia inleder omställningsförhandlingar

Teleoperatorföretaget Telia inleder omställningsförhandlingar, rapporterar Helsingin Sanomat.

Förhandlingarna uppges omfatta cirka 800 personer och kan resultera i att mer än hundra arbetstillfällen upphör, men även nya jobb aviseras i samband med en omställning av organisationen.

Förhandlingarna gäller företagets infrastrukturverksamhet, enheten Common Products and Services och en del av stödfunktionerna i Finland.

Telia sysselsätter ungefär 4 000 personer i Finland.

Gulnara Karimova

Telia hotas av jätteböter på grund av mutmisstankar

Bland annat amerikanska myndigheter utreder fallet.