Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Beväpnade män i militärunirform utanför Simferopol

Ukraina, Ryssland anklagar varandra för våldsamheter

Ukrainas president Oleksandr Turtjynov anklagar Ryssland för våldsamheterna i östra Ukraina som har krävt flera dödsoffer den här veckan. Ryssland vill bannlysa ultra-nationalister i Ukraina.

Jack Ryan:Shadow Recruit, Chris Pine

Jack Ryan värmer upp det kalla kriget

Tom Clancys CIA-agent Jack Ryan debuterade i ”The Hunt for Red October” 1984. Trettio år senare axlar skådespelare nummer fyra rollen. Chris Pine är ny, men ingredienserna gamla.

Farväl till maffian, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro

Mordisk maffiafamilj

När en färgstark amerikansk maffiafamilj som lever med skyddad identitet flyttar till en lugn liten by i Frankrike är lugnet snart ett minne blott medan blodet pulserar hett. Både i kroppen och ut ur den.

Snowdens far i Moskva - vill träffa sin son

Den förre underrättelsemannen Edward Snowdens pappa Lon Snowden har överraskande rest till Ryssland. Han sade till det församlade medieuppbådet på flygplatsen i Moskva att han hoppas få se sin son "om omständigheterna så tillåter".

Terrorforskare: Mellanöstern högintressant för finländsk underrättelsetjänst

När utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) avvisade kritiken om att Finlands militära underrättelsetjänst skulle ha handlat olämpligt i samband med fritagningen av den finländska gisslan i Jemen sade Tuomioja att vi enligt hans uppfattning inte har någon "militär underrättelsetjänst utomlands". Men visst har vi underrättelsefolk utomlands.

Valobservatörer bötfälls i Ryssland

Organisationen Golos har som första organisation bötfällts i enighet med Rysslands nya agentlag. Enligt lagen får inte ryska politiska organisationer lyfta utländskt stöd. Golos förnekar både politisk verksamhet och utländskt stöd sedan lagen trädde i kraft.

Agentur letade modeller vid anorexiklinik

Modellagenturer har stått utanför en specialiserad anorexiaklinik i Stockholm för att värva nya modeller bland patienterna, skriver svenska Metro. Bland de patienter man kontaktat finns 14-15 år gamla flickor.

Vladimir Putin svär tjänsteeden.

Ryssland hittade ”utländska agenter”

De ryska myndigheternas hårda linje gentemot frivilligorganisationer fortsätter. Nu åtalas den första organisationen för brott mot ”agentlagen”, skriver Yle Nyheters medarbetare Anders Mård. Det är organisationen Golos som ställs inför rätta.

Fransk gisslan avrättad i Somalia

Somaliska rebeller har avrättat en fransk agent som hållits gisslan sedan 2009. Rebellerna meddelar via sitt twitterkonto att mannen avrättades på onsdag kväll. Franska styrkor försökte frita mannen under veckoslutet men misslyckades.

AU-fredsbevarare i Somalia.

Fransk räd mot islamister i Somalia

Flera människor har dödats i Somalia då en fransk kommandotrupp stormade en islamistbas. Räden var ett misslyckat försök att rädda en hemlig agent som man tror hålls som gisslan i basen.

Skyfall-gänget

Bond hyllas på Oscarsgalan

James Bonds 50-årsjubileum kommer att uppmärksammas på årets Oscarsgala, uppger det brittiska mediebolaget BBC. Den senaste Bondfilmen Skyfall har varit en kassasuccé. Se bilder!

David Petraeus

FBI risas i Petraeusskandalen

Kongressledamöter i USA kräver svar på varför det dröjde så länge innan de informerades om att den federala polisen FBI hade inlett en utredning mot den förra CIA-chefen David H. Petraeus.

JP: Dansk säkerhetspolis hjälpte till att döda al-Qaida-ledare

Den danska säkerhetspolisen PET var involverad i jakten på al-Qaidaledaren Anwar al-Awlaki i september i fjol, skriver Jyllands-Posten.

Aktivister har protesterat mot NGO-lagen utanför duman

Duman godkände NGO-lag

Under den sista dagen före sommarsemestern hann den ryska duman klubba igenom två kontroversiella lagar. Det ryska parlamentets underhus röstade igenom den omstridda lagen om medborgarorganisationer (NGO:s). Lagen gör att vissa NGO:s klassas som "utländska agenter". Duman såg också till att skärpa straffskalan för ärekränkning.

Patrias pansarfordon

Patrias mutskandal rullar på

Avslöjanden om statsbolaget Patrias mutskandaler gjordes för fem år sedan i Spotlight. Det började med mutaffärer då kanoner såldes till Egypten och fortsatte med pansarvagnsaffärer i Slovenien, där Patria misstänks ha mutat statsminister Janez Jansa. Nu har Centralkriminalpolisen börjat utreda Patrias affärer i Kroatien