Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ansiktsbild på Pia Abrahamsson när hon dricker kaffe.

Pia Abrahamsson: Vad gör moster i spegeln?

Lite filosofiska funderingar kring jaget

Viktmedvetenheten ökar, men var går gränsen mellan sunt tänkande och sjukligt tvång? Bild: Yle/Onni Aaltonen

Cessi ville bli jättesjuk

Seportaget: Hunger, Yle Fem torsdag 25.4.2013 "I högstadiet började jag må dåligt. Jag slutade äta godis och åt jättelite mat, vägde mig hela tiden och ville bara gå ner i vikt. Det var en underbar känsla, yes jag lyckas, jag går ner i vikt! Men sedan blev det svårare och ätstörningsrösten inne i mitt huvud blev allt mer elak."

Livet - en Emmausvandring

Under 4 andrum berättar Daniel Jakobsson, musiker och ungdomsarbetsledare om några av sina Emmausvandringar.

Nya utställningar i Åbo konstmuseum

Två nya utställningar öppnas på Åbo Konstmuseum.

Storskarvsungar.

Det tomma boet - om livet när barnen flyttar ut

När barnen lämnar boet ställs parförhållandet på prov. Det säger författaren och journalisten Lena Katarina Swanberg som ni hör i Pia & Peter på söndag.

Mindre mat på hussatimmen då Hangö sparar

Eleverna får lov att sudda ut det de skrivit i övningsböcker. På huslig ekonomi tillreds hälften mindre mat. Det tryter i kassakistan i Hangö och därför måste skolorna dra in rejält på materialkostnaderna.

Bild på Eva Kela

Eva Kela om ångestsyndrom

Jag har alltid vetat vem Eva Kela är. Vi kommer båda från Borgå och på en liten ort tar sig en lyskraftig person som Eva sig snabbt in i folks medvetande. När jag fick reda på att Eva i långa tider lidit svårt av ångestsyndrom blev jag förvånad. Lyssna på Annes intervju med Eva.

Trafikministern vill förnya bussbranschens praxis

Enligt trafikminister Merja Kyllönen är det ett stort problem att bussbolagen själva kunnat bestämma om trafikering baserar sig på marknad eller kontrakt.

Costa Concordia

Kapten Schettinos husarrest är slut

Den italienske fartygskaptenen Francesco Schettino är fri från sin husarrest i väntan på rättegång. Schettino misstänks ha orsakat att det italienska fartyget Costa Concordia sjönk i januari.

Anton och gräsklipparen

Morgonöppet 16-åriga Anton Nordlin har nog världens lättaste sommarjobb. Han ska nämligen vakta en robotgräsklippare under tre veckor utanför Musikhuset. Gräsklipparen sköter sig själv och Anton behöver bara se till att allt fungerar som det ska.

Klubba på bord.

Torgparkeringens öde avgörs om en vecka

Den omtvistade torgparkeringens öde i Åbo klarnar nästa veckas måndag. Stadsfullmäktige ska då ta ställning till själva byggandet av torgparkeringen och till förslaget att ordna en folkomröstning om bygget.

Nyland utmaning för Sfp

De stora utmaningarna för Sfp ligger i att locka väljare i Nyland. Det är Sfp:s ordförandekandidater, europaparlamentariker Carl Haglund och justitieminister Anna-Maja Henriksson överens om. De båda möttes i dag i en debatt i tv-programmet Obs på Yle Fem. Debatten läggs också ut på Arenan inom kort.

Tanja Poutiainen, alpin skidåkare

Tanjas segersvit bruten

FM-tävlingarna i alpin skidåkning inleddes med en mäktig skräll då Nina Halme besegrade självaste Tanja Poutiainen i storslalom. Poutiainens segersvit började år 2001 och bröts nu elva år senare.