Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett militärfartyg ligger förankrat i Rönne, Bornholm.

Oidentifierade skakningar på den danska ön Bornholm orsakar huvudbry

Lördagens oidentifierade skakningar skildrades av vissa som ett jordskalv. Det var det inte. Det var inte heller på grund av en sprängning i Polen, som man ännu trodde i går kväll.

Inger Støjberg

Dansk minister får kritik - uppmanar danskar att ange papperslösa

Firade också åtstramning av invandringslagar med tårta.

Hannah Lutz

Debutroman om vildsvin i avfolkningsbygd

Hannah Lutz skriver om vildsvin i den småländska skogen.

Dansk litteratur på frammarsch.

Danska delikatesser i bokhyllan

Navelskådande prosa och het poesi från Danmark.

Danska flaggor vid regeringsbyggnaden i Köpenhamn.

Svårare att bli dansk medborgare

Språkkunskap och försörjningsplikt allt viktigare.

Greenpeace demonstrerar för arktis utan olja.

Greenpeaceaktivister får knappast åka hem ännu

En av de utländska Greenpeace-aktivister som häktades i Ryssland har skriftligen fått beskedet att hon inte får lämna Ryssland. Det ska enligt tidningen Ilta-Sanomat gälla den danska aktivisten Anne Mie Jensen.

Dansk tv-dramatik på frammarsch

På söndag sänds det sista avsnittet av tv-serien Bron. Det är många som har fått upp ögonen för dansk tv-dramatik. Bron, Brottet och Borgen är några serier som intresserar hela världens tv-soffor.

San Marino och Linda

San Marino & Linda etta

San Marino & Linda från Maxmo har tagit första plats på Danslistan. Efter tre veckor som tvåa satsade fansen hårt och röstade in dem i absoluta toppen.

Misstänkt bomb i Köpenhamn var SVT-anställds uppfinning

Polisen i Köpenhamn spärrade i dag av en stor del av stadens centrum på grund av misstankar om en bomb inne i en bil vid Kongens Nytorv i centrum. Det visade sig ändå bara handla om ett vetenskapligt experiment.

Hartwall byter ägare

Bryggeriet Hartwall byter ägare. Danska Royal Unibrew köper Hartwall av bryggeriets nuvarande ägare Heineken.

Turkiet: Olycksbussens chaufför anhållen

Turkisk polis har anhållit chauffören som körde turistbussen som råkade ut för en olycka i fredags. Det uppger ett polisbefäl i Alanya till den svenska tidningen Aftonbladet.

Lastbiler i kö på Autobahn i Tyskland

Wikeström & Krogius blir del av danskt bolag

Det Åbobaserade speditionsföretaget Wikeström & Krogius har köpts upp av det danska fraktbolaget Blue Water Shipping som har 20 gånger större omsättning.

Emmelie de Forest för Danmark

Eurovisionsvinnaren fick ny musikvideo

Only teardrops med Emmelie de Forest har fått en ny musikvideo, inspelad i de danska skogarna och vid kusten.

Islamkritiker utsattes för mordförsök i Köpenhamn

Den kända danska debattören och islamkritikern Lars Hedegaard utsattes för ett attentat i Köpenhamn i eftermiddags. Hedegaard klarade sig oskadd.

Den hemliga bakterien

Den antibiotika resistenta bakterien MRSA CC 398 eller svinbakterien sprider sig en allt högre grad också till personer som inte har varit i kontakt med grisar. På tre år har antalet smittade danskar fördubblats och idag finns smittan på var sjätte svingård i landet. Tidigare var det anställda på svingårdar som kunde få smittan men nu är alla i farozonen på ett helt annat sätt än tidigare, det säger danska forskare i TV-programmet Bakom Fasaden – den hemliga bakterien.

Brottet (16)

Sarah Lund - en udda karaktär i stickad tröja

Den sista säsongen om kommissarie Sarah Lund för henne från ett mordfall och rakt in i ett kidnappningsdrama. Enligt seriens skapare Søren Sveistrup är det faktum att karaktären Sarah Lund bryter med tidigare versioner av tv-kommissarier en av seriens framgångsfaktorer. Hon är en kvinnlig version av Dirty Harry.

Brottet (16)

Säsongstart för Brottet

Den danska favoritserien Brottet är här i sin tredje och sista säsong. I världen avlöser de ekonomiska kriserna varandra men danska polisen Sarah Lund är tillfreds med livet. Läs också: Sarah Lund - en udda karaktär i stickad tröja

Amerikansk MQ-1 Predator-drönare över Afghanistan. Bilden tagen 2008.

Danska PET jagar terrorister

Den danska säkerhetstjänsten PET är aktivare i jakten på terrorister än man tidigare känt till, skriver den danska tidningen Jyllands-Posten har fått tillgång till. Bland annat ska PET ha varit med om att planera en amerikansk drönarattack.

Inget samband mellan fosterskador och svininfluensavaccin

Danska forskare har bekräftat att det vaccin man använde under svininfluensaepidemin 2009-2010 inte orsakat fosterskador om det tagits under graviditet.

Myntfynd från 1500-talet i Danmark

Ett stort fynd av mynt från 1500-talet har gjorts på den danska ön Møn. Hittills har över 400 mynt grävts upp, men fler hittas hela tiden, säger Michael Märcher, myntexpert vid Nationalmuseet.

Yle Areena logo.

Mörklagd Kivimäkirättegång började

Rättegången mot den finländska spionmisstänkte professorn Timo Kivimäki omges av ett omfattande hemlighetsmakeri. Rättegången hålls bakom stängda dörrar och åtalet är inte offentligt. Det är uppenbarligen det danska utrikesministeriet som har tryckt på hårt för en mörkläggning eftersom man inte vill skada relationerna till Ryssland.

Politiken: Sluten rättegång mot Kivimäki

Rättegången mot den spionmisstänkte finländska professorn Timo Kivimäki kommer sannolikt att hållas bakom stängda dörrar. Det danska utrikesministeriet och statsåklagaren yrkar för en sluten rättegång, skriver tidningen Politiken.