Senaste artiklar
Via Crucis förnyas med hjälp av Borgåbor: ”Vi vill ha frivilliga med som planerar och förbereder vandringen”
Förändrad Via Crucis i Borgå vandras långfredagen 2025.
Rårivet och mimosaägg till påsk: ”Det här är så som jag minns det från när jag var barn”
Julien Huéber: En rätt som passar hela familjen.
Allt annat än snabbmat – att koka traditionell memma tar sex till åtta timmar
Vill man ha memman i en näverlåda ska den göras på sommaren.
Glad påsk – följ med på jakt efter påskharens ägg
Claudia, Aston och Colin Fjäder är på äggjakt i Hangö.
"Nattbarden, hurraaa!" – prästen Alexandra Ängs barn älskar att fira påsk i kyrkan
”Påsken har alltid stått för någonting glatt”.
Passionsspelet Kärlekens väg är en tradition i Sibbo – i år görs en specialversion för tv
Musikal om kärlek och andakter om glädje på Yle i påsk.
"Kan bli ett ställningstagande att bojkotta pashan inför påsk" – världsläget påverkar vad vi äter till påsken
Handelskedjor och lektor spår nya trender i påskmaten.
Pysanky – ukrainsk påsktradition med långa anor
Pysanky är ukrainska påskägg som görs med bivax.
Pasha och kulitj – så här tillreder du det rysk-ortodoxa påskbordets läckerheter
Den ortodoxa påskmåltiden äts på natten efter påskmässan.
Hektiskt i affärerna på långfredagen
Många lockas av affärernas lediga öppethållningstider.
Mästerkockens mattips inför påsken
Lamm och memma ska det vara!
Påsken – en salig blandning av traditioner
Kristen tro möter hedniska traditioner på påsken.
Påskbrasor i Österbotten
I Österbotten är det tradition att bränna påskbrasor.
Memma
"Memmans största ivrare bor i Dickursby"
Trolldomspåsk och häxeri
Skrämmande och viktiga påskseder
Tjali och Micke firar påsk
Påskharen Tjali gläder Micke