Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Johan Björkman

Allt annat än snabbmat – att koka traditionell memma tar sex till åtta timmar

Vill man ha memman i en näverlåda ska den göras på sommaren.

Tre små barn sitter på trappan till en träkoja. En är utklädd till hare och de två andra till häxor.

Glad påsk – följ med på jakt efter påskharens ägg

Claudia, Aston och Colin Fjäder är på äggjakt i Hangö.

liten flicka vid köksbord med utensilier och ingredienser

"Nattbarden, hurraaa!" – prästen Alexandra Ängs barn älskar att fira påsk i kyrkan

”Påsken har alltid stått för någonting glatt”.

skådespelare i biblisk pjäs i kyrka

Passionsspelet Kärlekens väg är en tradition i Sibbo – i år görs en specialversion för tv

Musikal om kärlek och andakter om glädje på Yle i påsk.

Färgglada mönstrade ukrainska påskägg, kallas pysanka.

Pysanky – ukrainsk påsktradition med långa anor

Pysanky är ukrainska påskägg som görs med bivax.

Pasha på ett fat.

Pasha och kulitj – så här tillreder du det rysk-ortodoxa påskbordets läckerheter

Den ortodoxa påskmåltiden äts på natten efter påskmässan.

Ingång till matbutik med stängda automatportar.

Hektiskt i affärerna på långfredagen

Många lockas av affärernas lediga öppethållningstider.

Michael Björklund i köket på Smakbyn

Mästerkockens mattips inför påsken

Lamm och memma ska det vara!

Påsk

Påsken – en salig blandning av traditioner

Kristen tro möter hedniska traditioner på påsken.

Stor påskbrasa byggs, Yle 1991

Påskbrasor i Österbotten

I Österbotten är det tradition att bränna påskbrasor.

Memma

"Memmans största ivrare bor i Dickursby"

Påskbrasa, 2008

Trolldomspåsk och häxeri

Skrämmande och viktiga påskseder

Tjing tjong tjali, 2001

Tjali och Micke firar påsk

Påskharen Tjali gläder Micke