Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Peter Östman

Nöjd Peter Östman efter bönefrukosten i Washington DC

Riksdagsledamot Peter Östman (KD) deltog senaste vecka i den 62:a National Prayer Breakfast i Washington DC i USA. Det hela var en givande resa som gav mycket att tänka på, säger Östman.

Svenska bokhandeln Gros

Julhandeln viktig för de små affärerna

Julhandeln är inne i den intensiva slutfasen. För många affärer är det de här dagarna som en stor del av årets omsättning ska tas in. I Vasa centrum finns en mängd små specialbutiker som tävlar med stormarketarna om kundernas uppmärksamhet... och pengar.

Brandmännen i Helsingfors allt äldre

Brandmännen i Helsingfors blir allt äldre. Nästa år ska Helsingfors räddningsverk spara in 30 årsverken genom att inte besätta alla tjänster som blir lediga. Brandmännen går i pension först efter att de fyllt sextio.

Upphängda minkskinn

Pälsstöld i Nykarleby

En betydande mängd pälsar har stulits från en farm i Nykarleby natten till måndag. Skinnen har av allt att döma lastats på en släpvagn som stulits från en intilliggande pälsfarm.

Höstens två sidor - älska eller hata?

Jag går med raska steg till skolbussen och blickar ut över ett färgstarkt landskap, väl i bussen lyssnar jag på mina favoriter som jag kan finna bland min höst-lista på spotify. Fem, tio, femton låtar och bussen stannar vid min destination. Nåmen hej solskenssamhälle!

Missnöjd kirurg ringer upp

Kirurg Timo Telaranta ringer upp efter sändningen. Han är väldigt besviken på innehållet i programmet.

Sotji står värd för vinter-OS 2014

Ett år till OS i ...?

Om ett år, den 7 februari 2014, inleds vinter-OS i Sotji. Fast egentligen stämmer inte det - OS ordnas inte i Sotji.

nypotatis

Potatisen sinar

Översvämningarna i Österbotten har lett till att lagren av matpotatis är betydligt mindre än ifjol. Det finns i år 40 procent mindre matpotatis lagrad för vintern. Bland annat i Lappfjärd är läget dystert och det finns potatis som inte har tagits upp under snön.

Soptunnor i Ekenäs.

Mindre papper samlas in per invånare

Mängden returpapper minskar kraftigt. Ännu för 10 år sedan samlades det in 54 kilo returpapper per invånare, 2010 hade mängden gått ner till 38 kilo per invånare.

Tolkis

Borgå besvärar sig över Tolkis-beslut

Borgå besvärar sig över Vasa förvaltningsdomstols beslut att begränsa den mängd berg som får sprängas i Tolkis. Stadsstyrelsen fattade på sitt möte på måndag kväll beslut om att anföra besvär i frågan. Staden yrkar på att sprängning skall tillåtas i sin helhet enligt den ursprungliga planen.