Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En man i orange tröja lutar mot en stenvägg och tittar in i kameran. Han ler.

Arne Nummenmaa vikarierar som grundtrygghetsdirektör i Hangö

Elisabeth Kajander förbereder vårdreformen.

Raseborgs stadshus, entré

Nu trimmas Raseborgs förvaltning

Samarbetsförhandlingar också på agendan.

Ett barn på läkarbesök med sin mamma

Folktinget: Lagförslaget tryggar inte vård på svenska

Folktinget är inte nöjt med lagförslaget om ny servicestruktur inom social- och hälsovården. Ordförande Christina Gestrin säger att förslaget saknar en lösning för att förbättra de språkliga bristerna.

Alla vill ha Vichtis

Lojo vill att Vichtis förblir en del av Västnyland, inte minst för att bevara sjukhuset i Lojo. Men också Esbo och Kyrkslätt är intresserade av Vichtis som fusionskumpan. Och Vichtis riktar blickarna mot Esbo.

En ungdom som ligger i en sjukhussäng på barnavdelningen.

Ny grundtrygghetsdirektör söks till Hangö

Hangö stad ledigförklarar tjänsten som grundtrygghetsdirektör så fort som möjligt. Det beslöt stadsfullmäktige igår (16.1) kväll.

Guzenina-Richardson tror inte på hälsovårdsmodell för hela landet

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson (SDP) tror inte att man får till stånd en modell för social-och hälsovårdens servicestruktur som täcker hela landet. Orsaken är de regionala skillnaderna.

Händer.

Västnyländska kommuner måste samarbeta

En arbetsgrupp som har utrett social- och hälsovårdens servicestruktur anser att det ska bo åtminstone mellan 50 000 och 100 000 människor i ett social- och hälsovårdsområde. För Västnyland betyder det här samarbete.

Läkare skriver något på ett tangentbord.

Därför är hälsovårdsrapporten svår

Det var inte många som var överraskade när beskedet kom på torsdag om att offentliggörandet av rapporten om social- och hälsovårdens servicestruktur skjuts fram. Tidtabellen för hela projektet har skjutits fram många gånger.

Borgå västra hälsostation

Kommunerna bestörta över rapport om servicestruktur

På kommunfältet följer man bestört med turerna kring reformen av social- och hälsovårdens servicestruktur. Kommunerna behöver akut direktiv, men arbetsgruppen som har dryftat reformen väntas komma med en urvattnad rapport.