Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Marcus Grönholm grundar ett nytt team för att föra upp unga rally- och rallycrossförare.

Marcus Grönholm grundar nytt team - ska hitta nya stjärnor

Aktieemission och samarbetskumpaner ska ge stabil grund.

Schackpjäser

"Visst kan vuxna leka"

- Initialt kan vi vuxna finländare ha lite svårt att släppa loss och leka - men när vi kommer igång och blir varma i kläderna finns det knappast något som kan stoppa oss! Så säger Kim Kurenmaa som driver ett äventyrs- och upplevelseföretag i Vasa och har stor erfarenhet att ordna lekfulla tillställningar för firmor, svensexor, möhippor, födelsedagsgäng och liknande.

Vasa Sport söker pengar

Ishockeylaget Vasa sport som fick en plats i FM-ligan förra veckan letar nu efter finansiering.

Joni Wiman vill köra i största klassen

Efter en perfekt säsong och seger i mästerskapsserien Rallycross Lites i USA vill Pojobon Joni Wiman köra i den största klassen nästa år. Målet är att kunna leva på att köra rallycross.

idrott, hockey

Vatanens skada lindrig

Ishockeyspelaren Sami Vatanens skada på överkroppen verkar mycket lindrig. Vatanen kan träna med klubben men kommer att stå över matchen mot New York Rangers natten till tisdag. Även Saku Koivu närmar sig spel.

Uteområden i Raseborg ska skötas bättre

Genom samarbete mellan gatupersonalen, parkpersonalen och dem som arbetar inom stadens interna service ska uteområdena i Raseborg skötas bättre och mer flexibelt. Vintertid ska det här till exempel leda till att staden får fler chaufförer till snöröjningen.

Ung företagskreativitet flödar på Boost Turku!

Visualiserad oändlighet och en sportäventyrssajt är två av de spännande idéer som teamen i Boost Turkus Startup Journey har kommit med!

Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme

I stället för att jobba för andra vässar Aaltostuderande sina egna företagsidéer under projektet "Summer of startups". Det är frågan om företagarsällkapet Aaltoes som drillar tio unga team i nio intensiva veckor.

Med 7000 kalorier och talk ska det gå!

I lördags hoppade Peter Lüttge på cykeln i Vasa och trampade iväg söderut. Nu har han nått Helsingfors, men det slutgiltiga målet för resan är Paris. Allt detta för att samla in pengar till barn med cancer.

Krista tar kontrollen

Uttrycket "Ding dong-feber" fanns inte förrän Krista Siegfrids låt "Marry Me" fick representera Finland i Eurovisionen 2013. Samtidigt fick Siegfrids sitt skivkontrakt och nu åker hon land och rike runt för att sprida sin energi. För energi, det har hon mycket av. Nu kan hon vinna Vegapriset och bli årets kvinnliga artist.

Cykeltur till Paris för barncancerfonden

Peter Lüttge och Petri Isola deltar i en välgörenhetscykling till Paris för att samla in pengar för barncancerfonden i Finland. Lüttge startade från Vasa i lördags och har nu anlänt till Åbo.

Peter Lüttge och Alexander Påhls

Cyklar till Paris för barn med cancer

Svenska Yles Peter Lüttge ska cykla från Vasa till Helsingfors och därifrån vidare till Paris - ett välgörenhetsjippo som drar över tusen deltagare från Danmark och Sverige och nu också Finland. Följ med resan på Lüttges live-blogg.

Elever och rektorn på dansskolan Hurja Piruetti i en glad grupp.

Hurja Piruetti tog hem pokaler i Barcelona

Dansare från dansinstitutet Hurja Piruetti i Raseborg har rönt framgång i en stor internationell danstävling i Barcelona i Spanien. Hurja Piruetti tog första pris i kategorin för koreografier och kom på andra plats i nutidsdans.

Finlands nya kocklandslag

Nya kockar i landslaget

Finlands nya kocklandslag som utsågs i Karis under veckoslutet har 13 medlemmar. Kandidaterna visade upp sina talanger i Axxells provkök.

Oona Sainio, guldmedaljör

Ett unikt lag

För lite på en vecka sedan blev Team Unique från Helsingfors världsmästare i synkroniserad konståkning. Oona Sainio besvarade tålmodigt Morgonöppets dumma frågor om teamåkning.

Startup Journey vaskar fram de bästa

Vill du bli boostad med din företagsidé? För de team som antas till Startup Journey innebär det 10 veckor långa programmet coaching av de bästa startupföretagarna i Finland, stöd från organisationen bakom programmet och lokala företag, arbetsutrymme och rörelsekapital!

Högstadieelever skruvar i muttrar och tävlar i Mästare9 .

Niorna tävlade bland muttrar och pinnar

Nylands regionala mästerskap i yrkeskunskap Mästare 9 tävling utkämpades på onsdagen i Karis. - Det var svårt att vara koncentrerad och snabb samtidigt, sade deltagarna i Karislaget som klarade sig bra i tävlingen.

Ann-Luise Bertell, Mikki Kunttu, Niklas Rosström, Sharon Vaughn och Maria Sid

Nyskriven musikal på Wasa Teater nästa höst

Wasa Teater storsatsar nästa höst med den nyskrivna musikalen Fighting Star. I teamet bakom musikalen finns flera internationellt kända låtskrivarnamn ledande ljusdesigners och koreografer.

Ice Team Raseborgs spelskjorta

Tre nya juniorlag från Ice Team Raseborg

Ice Team Raseborg, som ska verka i Raseborgs ishall då den öppnar i Karis i oktober, har anmält tre juniorlag till Finlands Ishockeyförbunds södra sektions serier.

Esten Janek Tombak vann Borgåloppet

Esten Janek Tombak vann ohotad Borgåloppet. För fjolårssegraren Borgåcyklisten Kjell Carlström var loppet tungt, dels var han ganska otränad och dels hade han åkt sin första tävling på lördagen i Fellmanin ajot i Lahtis.

Sami Kallinen

Sami Kallinen på nytt toppjobb

Programchef Sami Kallinen har utsetts till utvecklingschef för Yles webbverksamhet. Sami inleder sitt nya jobb på den helt nya tjänsten i höst.

Åldringsvård

Lost stöder äldre som kommer hem från sjukhus

För gamla som hamnar in på sjukhus kan det bli ett stort steg att komma hem igen och känna sig trygg. Nu vill man inom LOST hjälpa de här personerna på traven och för en månad sedan inledde det nya hemförlovningsteamet sin verksamhet.

Ekåsens ungdomspsykiatriska avdelning

Ungdomar får psykvård hemma

Ungdomar med psykiska problem har sedan september haft möjlighet att få vård hemma i stället för att tas in på sjuhuset. Det tack vare att Ekåsens ungdomspsykiatriska avdelning har startat en mobil verksamhet.