Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En buss kör iväg från busstation. Man ser bara baklyktorna. Vinterlandskap. Några ungdomar som stigit av bussen går på trottoaren.

Nya resekort i busstrafiken i Västnyland

De gamla resekorten ersätts av nya.

bild på ett fönster

Matkahuolto återvänder till Borgå centrum

Den nya lokalen öppnar den 25 juli.

buss

Nya busskort i Vasa i höst

Systemet är landsomfattande.

Den nya resekortläsarn på Järnvägstorget.

Nya resekortsläsaren får hård kritik av synskadade

Pekskärmar gör resandet svårt för personer med nedsatt syn.

tågstation

Försäljningen av resekort upphör i Kyrkslätt

I samband med att VR stänger sin på lördag den 2 augusti i Kyrkslätt så försvinner också Helsingforsregionens trafiks serviceställe från stationen. Det innebär att det inte längre går att köpa resekort eller förnya rabattkort på stationen. Kyrsklätt måste nu hitta en lösning till att öppna ett eget servicestäle så snabbt som möjligt.

Gammal dam i tofflor sitter i en rullstol

Gratis resekort för dyra för staden

Det ser nu ut som att resekorten för de funktionshindrade i Helsingfors kommer att dras in i år. Social- och hälsovårdsverket konstaterar att staden inte har råd att fortsätta med förmånen.

Helsingforsfullmäktige sade både ja och nej till gratis resekort

Helsingforsfullmäktige har nu fattat beslut om att slopa gratis resekort för funktionshindrade och att utreda möjligheten att fortsätta systemet med gratis resekort. Frågan torde ändå avgöras under de närmaste veckorna.

"Helsingfors sparar inte på att dra in funktionshindrades kortförmån"

Verksamhetsledaren för handikappförbundet Tröskeln Kalle Könkkölä, tror inte att Helsingfors sparar genom att dra in de funktionshindrades gratis resekort.

Helsingfors slopar gratis resekort till funktionshindrade

Funktionshindrade ska inte längre få åka gratis i kollektivtrafiken. Det här bestämde social- och hälsovårdsnämnden på sitt möte igår på tisdag.

Helsingfors planerar slopa gratis resekort för funktionshindrade

I Helsingfors överväger man att slopa rätten till gratis resekort för personer med funktionsnedsättningar. Social- och hälsovårdsnämnden behandlade ärendet igår men beslöt att bordlägga det.

Skylt på busshållplats

Svårare att köpa resekort i Sibbo

Från och med årsskiftet skär Helsingfors regiontrafiks servicepunkter i Sibbo ner sina öppethållningstider. Orsaken är att försäljning av resekort har minskat.

Resekorten byts ut i Helsingfors.

Nu kan resekortet också laddas i butiken

Det blir lättare att ladda reskortet som används i huvudstadsregionens kollektivtrafik. Laddningspunkterna kommer att utökas till flera dagligvaruaffärer.

Kortläsare på tåg

HRT övergår till nytt biljettsystem

Helsingforsregionens trafik HRT övergår till ett nytt biljettsystem år 2015 - det är Tieto som ska leverera det nya systemet.