Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Vision av Jakobstads centrum

Styrgrupp ska lossa på knutarna i centrumplaneringen i Jakobstad

Centrumutvecklingen i Jakobstad har gått i stå. Museiverket kunde inte godkänna den detaljplan som byggherren Mäenpää och arkitekt Roger Wingren kräver för Bankhuskvarterets förnyelse.

Atomo-tomten i Karleby fick byggplan

Karleby har efter många om och men nu godkänt planerna för Atomo-tomten i centrum. Det blir tre höghus på max sex våningar och en parkeringsgrotta för ungefär 150 bilar.

Verksamhetschef Inger Gripenberg och styrelseordföranden för föreningen Jakobstads Åldringsvänner, Georg Hannus

Nytt seniorboende byggs i Jakobstad

Föreningen Jakobstads åldringsvänner bygger nytt seniorboende men vill ha hjälp av staden Jakobstad. Föreningen har köpt den Carpelanska fastigheten och tomten i centrum av Jakobstad men önskar att staden betalar inköpspriset, 210 000 euro i nästa års budget.

Stor vattenläcka i Kimito

Ett stort vattenläckage har har inträffat i centrum av Kimito. Vattenförsörjningen är tidvis avbruten.

Större affärshus i Horsbäck än i Läpp

Landskapsstyrelsen vid Nylands förbund godkände i dag landskapsplanen för Nyland. För Västnylands del betyder det här bland annat begränsningar i hur stora affärslokaler får vara på olika orter. Byar ”försvinner” och en järnvägsreservering görs i regionen.

Många affärer tvingas flytta från Borgå centrum

Svårt för butiksägare i Borgå

Många affärer får lägga ner sin verksamhet eller flytta till passligare lokaler. Orsaken till det här varierar beroende på vem man talar med.

Vita våningshus vid Raseborgs sjukhus i ett vinterlandskap.

Vårdbyråkraterna flyttar

Sjukhusets byråkrater lämnar Ekåsen-området och flyttar till sjukhuset i Ekenäs centrum.

"Man bryr sig inte om vad vi säger"

Planerna på en vindkraftspark i Gräsböle nordväst om Kimito centrum avancerar trots motstånd från invånare i området. I fjol presenterades ett utkast till delgeneralplan för en vindkraftspark och snart tar tekniska nämnden ställning till ett förslag.

höghus på Södra åsen i Lovisa

Prisfall på hus i Lovisa Antby och Sibbo Nickby i fjol

Bostadspriserna i Antby i Lovisa och Nickby i Sibbo sjönk i fjol jämfört med år 2011, rapporterar Taloussanomat.

Bjarne Häggman bygger ut skolor och daghem varefter barnen ökar

Larsmo växer så det knakar

Hälsovårdsmottagning, huvudbibliotek, affärsutrymmen, café och 20-talet bostäder. Larsmo kommuns nya landmärke i Holm centrum har nått skisstadiet. Dessutom måste Holm skola byggas ut igen trots att den blev utbyggd 2009.

Alternativ 1 för Gumnäs-Klockarudden

Strandtomter delar åsikterna i Pojo

I framtiden ska Pojo locka med havsnära boende strax intill centrum med marina och näridrottsplats på gångavstånd. Igår presenterades de nya planerna för området Gumnäs-Klockarudden för Pojoborna.

Inga affärer nära begravningsplatsen i Ingå

Framtidsplanerna för Ingå centrum har stampat på stället men nu tar planeringsarbetet ny sats. Det kan bli aktuellt att riva gamla hus för att få plats för nya. Men kyrkans område ska inte röras.

Invånarinitiativ: Förbjud nyårsraketer i Borgåtätorter

Borgå stad borde förbjuda nyårsraketer på bostadsområden inför nästa nyår, föreslår Bengt Dahlqvist i ett invånarinitiativ.

Lyckat med gratis parkering i Borgå centrum

Borgå stads julklapp till bilisterna - gratisparkering i centrum veckosluten före jul - har varit uppskattad.

Lovisa behöver mer serviceboende

Det är ständigt ett femtiotal personer i kö till servicehuset Esplanad. Antalet servicebostäder täcker inte behovet i Lovisa.

Vägskyltar som hänvisar till Lovisas sevärdheter

Drottningporten har fastnat i byråkratin

Drottningporten i Lovisa väntar fortfarande på landskapsplan. Det börjar vara bråttom tycker näringslivsansvariga i staden.

alexandersgatan

Vägarbete i centrum av Borgå

På måndag inleds vägarbeten vid korsningen av Alexandersgatan och Biskopsgatan i centrum av Borgå. Det här medför ändringar i trafiken.

Utställningssal i Galleri Gumbostrand

Nytt galleri i Sibbo öppnar

Konstälskare kommer inom kort att få ett helt nytt center att besöka då det gäller konst, formgivning och design. Söndagen den 26 november slår Gumbostrand Konst & Form upp sina dörrar.

På bilden syns två vägar som har gräs på båda sidor. I bakgrunden syns en affärsfastighet.

Affärslokaler begränsas mer i Läpp än i Horsbäck?

Nylands landskapsstyrelse vill nu begränsa detaljhandelsenheternas storlek i Läpp i Karis. Men inga nya kvadratmeterminskningar föreslås i Horsbäck.

Solbacka daghem i Karis

Planerat jättedagis tar ett steg framåt i Jakobstad

Jakobstad kan få ett jättedaghem i centrum av staden. Det planerade daghemmet skulle bli tvåspråkigt och rymma ett hundratal barn från sex olika avdelningar.

Hand på datormus.

Stort intresse för IT-jobb i Korsnäs

Totalt har mer än 70 personer sökt jobb på ett nytt IT-center i Korsnäs. IT- centret är en del av projektet Vägen framåt som ska ge jobb åt mellan 20 och 30 personer inom IT branschen.

Åkrar och en lada.

Sagu har vind i seglen

Invånarna i Sagu blir stadigt fler. Under de kommande tjugo åren väntas Sagus befolkning växa med cirka trettio procent.

S-market i Sjundeå.

Fler gratistransporter till S-market i Lovisa

Under sommaren körs en extra tur på måndagar förutom den på torsdagar mellan Lovisa centrum och S-market. Rutten ändras så att den går via hamnen.

Skugga av en man som beter sig våldsamt.

Aggressiva män får hjälp i Karleby

Karleby har den här våren fått ett center för män som vill få hjälp med aggressivt beteende. Redan i april, innan centret ens hade gjort reklam för sig, hade man 48 olika besökare. Enligt projektledare Jyrki Jouppi finns det många män som behöver någon att prata med.

S-market i Lundi i Borgå

Sokosbygget i Borgå tog ett stort steg framåt

Idag öppnades dörrarna till den första nya delen av det stora Sokos-varuhuset i centrum av Borgå. Den nya delen inhyser livsmedelsaffären S-market.