Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

en bild på en kvinna som ser osäker och rädd ut

Märker han att jag är oskuld?

Kommer han att märka eller skratta åt mig att jag är oskuld?

Lone Widestam är redaktör på Svenska Yle och arbetar för Radio Vega Östnyland.

Lone Widestam: Hjärtslagen hördes genom etern

Känslan kommer bara ibland och jag kan inte styra eller påverka den själv, den bara infinner sig.

Laura Naukkarinen nominerad för Jussi-statyett

Lau Naus soundtrack till filmen Ögonstenen föreslås få pris.

Självständighetsbal i Dalsbruk

Högstadieelever i Kimitoön har på onsdagen firat Finlands självständighet med bal i Dalsbruk. Festen samlade nästan tvåhundra unga Kimitoöbor till Dalsbruks motionshall.

Hallgrímskirkja i Reykjavik

Första väpnade polisoperationenpå Island

Det första väpnade polispådraget någonsin har ägt rum på Island, rapporterar nyhetsbyrån AFP. En man har skjutits ihjäl under ett väpnat polispådrag - och det var första gången någonsin som polisen ryckte ut beväpnad.

När infinner sig julstämningen?

På söndag är det första advent och julen närmar sig. Vi kollade med några förbipasserande på Brändö hur de brukar fira advent och när de får julstämning.

EU får större insyn i nationella budgetar

Euroländerna presenterar nu för första gången sin budget för EU-kommissionen i enlighet med nya regler. Avsikten är att garantera att de offentliga finanserna är sunda och hindra alltför stora underskott.

Må bra-mässa i Pargas

I början av oktober ordnas en mässa kring hälsa och välmående i Pargas.

Dalsbruk lockade med forneld

I år firades forneldarnas natt också i Dalsbruk. Cirka fyrahundra personer deltog i firandet.

Stadshornen spelar öppningsfanfaren för Helsingfors feststpel.

Stadshornen ljuder över land, hav och luft

Öppningsfanfaren för Helsingfors festspel ska höras vida omkring. Den nykomponerade fanfaren spelas på specialgjorda stadshorn som byggs av mistlurar.

Kimitoön värd för stor motorcykelträff

Under veckoslutet står Kimitoöns motorcykelklubb MC Islanders värd för Svenskfinlands stora motorcykelträff, 6% rally. Över hundra motorcyklister från olika delar av Svenskfinland väntas till ön.

Fiskars museum

Fiskars museum bakar surbröd

Idag, 7 augusti, ordnas för första gången en surbrödsdag vid Fiskars museum. Besökarna kan följa med bakningen och också få tips hur man kan baka surbröd i sin egen ugn där hemma.

Nya tangokungligheter kröntes

Kyösti Mäkimattila är ny tangokung och Heidi Pakarinen ny tangodrottning. Tangodrottningen valdes i torsdags och tangokungen på lördag i finalerna i Seinäjoki.

Alla tiders sommarteater i Dalsbruk

Sjuttio personer och en häst står på scen när Bruksteatern sätter upp Balladen om Sejtes skatt. Och scenen sträcker sig från Bruksträsket till gamla mekaniska verkstaden.

Restaurangdagen tar fart i Vasa

På lördagen firades restaurangdagen och den här gången verkar fenomenet ha fått fotfäste också i Vasa. Knappa tiotalet endagsrestauranger poppade upp i Vasa med omnejd.

Vilma Jaakkola från Katedralskolan.

Nyckeln på fel sida

Det viktigaste som man alltid borde komma ihåg när man far hemifrån som ensam studerande är nyckeln till lägenheten. Men ibland kan det vara bråttom och inga lappar man hängt upp på väggen för att komma ihåg hjälper en att minnas

Espen Andre Kristoffersen, Niklas Adams och Runa Norheim

Koreografi för bilister

Pro Artibus-stipendiater skapar ett ljudkonstverk som kan lätta upp landsvägssträckan mellan Ekenäs och Hangö.

Bild på ett långt, dukat matbord inne i ett tält.

Tre festivaler blir en på Kimitoön

Kimitoön samlar Skärgårdens skördefest, en företagarmässa och Septemberfestivalen till ett gemensamt evenemang, September Open. Evenemanget ordnas i Dalsbruk i medlet av september.

Backhoppning

Mixedlagtävling i backhoppning öppnade världscupen

Världscupen i backhoppning inleddes på fredag i Lillehammer i Norge, på ett historiskt sätt dessutom eftersom det för första gången hoppades mixed lagtävling på den här nivån.

Europaparlamentariker Nils Torvalds turnerar i Österbotten

Europaparlamentariker Nils Torvalds besöker Österbotten den här veckan. Det är första gången han besöker Österbotten som europaparlamentariker.

Martin McGuiness och drottningen Elisabeth skakar hand

Drottningen i historisk träff med tidigare IRA-ledare

Storbritanniens drottning Elisabeth är på besök i Nordirland. Drottningen skakade hand med den tidigare IRA-ledaren Martin McGuinness. Det var första gången någonsin som de skakat hand. Se den historiska handskakningen här!

Saudiska kvinnor får delta i OS

Saudiarabiska kvinnor har fått lov att delta i de Olympiska spelen för första gången i landets historia. Allmänna sportevenemang för kvinnor är förbjudna i landet och kvinnliga atleter är en känslig fråga eftersom kvinnor väntas täcka in hela kroppen.

S-market i Sjundeå.

Fler gratistransporter till S-market i Lovisa

Under sommaren körs en extra tur på måndagar förutom den på torsdagar mellan Lovisa centrum och S-market. Rutten ändras så att den går via hamnen.

Finländska fredsbevarare patrullerar i Afghanistan.

Årets fredsbevarare en kvinna

En kvinna har för första gången valts till årets fredsbevarare. Utmärkelsen går till premiärlöjtnant Liisa Tolonen som nyligen hemförlovades från Kosovo.