Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

KAJ i Yle Österbottens studio.

KAJ tar ny fart med ny låt

Killarna i humortrion KAJ tar ny fart efter att ha avklarat sin militärtjänstgöring. Nu släpper de en ny låt - Heimani i skick. Hör låten här.

"Katolska kyrkan måste slopa celibatet för präster"

Inom den katolska kyrkan finns många som vill förnya kyrkan. Särskilt på Irland har reformisterna ett brett stöd. Där har kyrkan förlorat medlemmar efter många uppslitande skandaler där katolska präster har sexuellt utnyttjat barn.

Vägskylt i Ingå

Ännu inget vägval i Ingå

Ingå ska inte välja någon riktning för kommunfusion nu. Regeringen måste säga sitt om vårdstrukturerna och metropolen innan kommunerna i Nyland kan ta ställning till kommunkartan. Det är kommundirektörens åsikt.

Kronoby kommungård i vinterskrud.

Politisk osämja i Kronoby

I Kronoby har det varit exceptionellt svårt att komma överens om posterna i kommunstyrelsen och presidiet i fullmäktige i år. Grundproblemet är Kronobys riktning i en eventuell kommunsammanslagning.

Henrik Sandberg och Liane Byggmästar, sfp.are i kommunalpolitiken

"Någonting är ruttet i Kronoby"

Kronobypolitikern Liane Byggmästar (SFP) tycker att någonting definitivt är ruttet i Kronoby. Två SFP-politiker från Nedervetil går in för tekniskt samarbete med andra partier är ett tydligt bevis för det.

Interna kontrollen inom Vasa stad haltar ännu

Revisionsnämnden i Vasa är fortfarande missnöjd med styrningen och den interna kontrollen inom Vasa stad. Revisionsnämndens ordförande, kristdemokraten Heimo Hokkanen, säger att problemet nu verkar vara att ta i bruk de nya reglerna.