Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Laddningsanslutning på elbil.

Österbottniska elbolag med och bygger laddstationer för elbilar

17 finländska elbolag, däribland Vasa Elektriska, Katternö och Nykarleby kraftverk, ska bygga ut ett rikstäckande nät av laddstationer för elbilar. Ett nytt gemensamt företag, Liikennevirta Oy, ska uppprätthålla nätet.

Svart-vit bild av två barn framför ett sommarhus.

SLS gör ny satsning på Flickr

Din hjälp behövs för att identifiera fotografier.

Föräldern Eva Hedman och Kristina Gröning-Johansson från Familjehörnan i Ekenäs.

Konsten att leka sig närmare barnet

Föräldrar kan nu delta i en kurs för att på ett lekfullt sätt komma närmare sitt barn. Kursen heter theraplay och startar på fredag i Ekenäs(11.10).

Montage av vindkraftsparken sett från Själön

Ingen vindkraft utanför Ingå

Ingå kommun vill trots allt inte planera havet utanför Ingå för vindkraft. De statliga pengar som lockade, skulle ändå inte hamna i kommunens plånbok, resonerar kommunstyrelsen.

Kvinna kastar sopor i stort sopkärl

Sista chansen att tycka till om sopor

Fastighetsägarna i Väståbolands skärgård har under sommaren fått säga sitt om avfallsreformen. Många svar har skickats in, konstaterar man vid Åbonejdens avfallsservice.

En åda ruvar

Stressade ejdrar har undersökts

Stressade ejdrar har svårare att föröka sig. Det visar resultat från Forsknings- och utvecklingsinstitutet Aronia. Men all stress är inte negativ.

Julhandel i Helsingfors

Negativ inflyttning i flera österbottniska kommuner

Många österbottniska kommuner har haft en negativ inflyttning de senaste åren. Kaskö har haft en negativ förändring med -1,7 procent, Korsnäs likaså med -0,5, Kristinestad -0,9, Kronoby -0,7, Närpes -0,2 och Jakobstad -0,2.

Rasismanklagad videomakare förklarar sig

Joonas Urpilainen filmade när han grillar korv framför en hungerstrejkande afghansk asylsökande i Helsingfors. - Poängen är att visa att många i Finland lider nöd och hur folk reagerar på det, säger han.

Identifiera negativa tankar på DISA-läger

Morgonöppet. En metod som förebygger stress och depression bland tonårstjejer är den beprövade DISA metoden som landat hos oss. DISA är en förkortning av ”din inre styrka aktiveras”