Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Invataxi

Nykarleby utreder beställningstrafik

Äldrerådet har efterlyst kollektivtrafik för äldre.

Leif Westerén och Solveig Basilier

Äldrerådet bevakar seniorernas intressen

Äldrerådet ska hjälpa äldre.

buss

Seniorkort kan ge gratis busstur i Vasa

Ett seniorkort som berättigar till gratis bussturer, simhallsbesök och användningen av stadens motionssalar kan bli verklighet i Vasa. Men helt gratis blir seniorkortet ändå inte.

borgå stadshus i sommarskrud

"Bryter Borgå stad mot lagen?"

Har medlemmar i äldrerådet rätt att få föredragningslistor på svenska? Nej tycker Borgå stad. Ja, tycker Borgånejdens svenska pensionstagares representant i äldrerådet.

Björn Sundqvist, ordförande för äldrerådet i Borgå

"Vi måste alla ta vårt ansvar för de äldre"

Äldreråden kan i framtiden utvecklas bara genom en förändring av attityderna hos oss alla, vi måste alla ta vårt ansvar, anser Björn Sundqvist, ordförande för äldrerådet i Borgå. Hör här en intervju med honom.

"Äldrerådet i Borgå överkört i viktiga frågor"

Äldrerådets status i Borgå kunde vara bättre. Vi blir överkörda i viktiga frågor, säger ordförande Björn Sundqvist.

Äldreråden oroade över att fungerande äldreboenden hotas av stängning

Äldreråden i Jakobstadsregionens kommuner är oroade över att väl fungerande vårdhem och äldreboenden hotas av stängning. Regelverken tolkas kompromisslöst och leder till orimliga kostnader för de boende och upprätthållarna utan att myndigheterna erbjuder alternativa möjligheter, skriver äldreråden till riksdagsmän och ministrar.

Mjölbolsta.

Äldreboendet i Raseborg för omodernt

Vårdhemmen och vårdplatserna för de äldre i Raseborg borde bli modernare. Det anser Regionförvaltningsverket i Södra Finland i ett svar på ett klagomål från en raseborgare.

Kimitoöns äldreomsorg fick ny förman

Maria Heinonen har valts till ny förman inom äldreomsorgen på Kimitoön. Beslutet fattades av den nya omsorgsnämnden som möttes för första gången på onsdagen.

En äldre dam får hjälp

Karleby och Jakobstad kan få gemensamma servicesedlar

Karleby- och Jakobstadsregionen borde utreda möjligheterna att införa gemensamma servicesedlar som kan användas i hela området.