Senaste artiklar
Sussi, Sam, Sipuli – årets kalvar på Mörby gård får namn som börjar på bokstaven s
”Kändiskalvarna” från fjolårets stream mår bra.
Gäss, kalkoner, änder och påfåglar är redo för sommarsäsongen på Anta gård i Sjundeå
Hunden Inga stjäl all uppmärksamhet ibland.
Maaseudun Tulevaisuus: Finländare äter ägg som aldrig förr
Per person äter vi 12,2 kilogram ägg i år.
Fårfarmare: Ytterligare en vargattack och vi lägger ner verksamheten
Anders Norrback hoppas på lov att minska vargbeståndet.
Maria Ehrnström-Fuentes: Vår egen överlevnad står på spel
Hållbarhet och ekonomi - går det ihop?
Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016
Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.
Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland
Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.
Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar
På lördag firas Finska naturens dag runt om i landet.
Finska naturens dag firas på Malmgård
Herrgården i Pernå har odlat ekologiskt sedan 1995.
Kampanj på hög nivå vill få oss att äta ekomat
Tvåårig konsumentkampanj kör igång på bred front.
Jordbruket är allt för Malmgårds verksamhet
På Malmgård i Lovisa pågår många olika slags verksamhet. Bryggeri, café, butik och rundturer i slottet. Basen i det mesta är spannmålet.
Lyckliga ekologiska kor
På Hultgård i Mickelspiltom i Liljendal håller hela gården på att förbereda sig inför vintern. Se hur glada korna egentligen är i bildspelet och videon!
Ekoköttsproducent: Konsumenten kan tänka själv
Hästköttsskandalen kan öka intresset för ekologiskt och närproducerat kött. Men någon stor ekoköttskampanj är inte att vänta. Konsumenten är smart och inser själv hur man får tag på ren mat, säger ekoköttsproducent.
Eftertraktade ekoproducenter
Det finns en klart växande efterfrågan på inhemskt producerat eko-kött men än så länge är det inte många som vågar sig på produktionen. Dålig kommunikation till handeln, geografiskt läge, eko-krav, och prisnivån på kött hör till de vanligaste orsakerna.