Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kuvassa on kananmunia Helsingissä Triplan Prismassa heinäkuussa 2020.

Maaseudun Tulevaisuus: Finländare äter ägg som aldrig förr

Per person äter vi 12,2 kilogram ägg i år.

Fårfarmare Anders Norrback från Övermark

Fårfarmare: Ytterligare en vargattack och vi lägger ner verksamheten

Anders Norrback hoppas på lov att minska vargbeståndet.

Maria Ehrnström-Fuentes.

Maria Ehrnström-Fuentes: Vår egen överlevnad står på spel

Hållbarhet och ekonomi - går det ihop?

Erkki Mikola, Samuli Suominen och Olli Suominen

Suominens Mjölk är Årets ekoföretag 2016

Ekoglassen har på två år nått en stor spridning.

Rita Bergmans höns i Kårlax, Pargas.

Ekologisk odling ökar varje år i Egentliga Finland

Över 100 000 ekohöns i landskapet är en ökning med 78 %.

Kor i galopp.

Ekogårdar i Pöytis och Koskis öppnar sina dörrar

På lördag firas Finska naturens dag runt om i landet.

Där som sädesfälten böja sig för vinden...

Finska naturens dag firas på Malmgård

Herrgården i Pernå har odlat ekologiskt sedan 1995.

ekomat i hagnäs hall

Kampanj på hög nivå vill få oss att äta ekomat

Tvåårig konsumentkampanj kör igång på bred front.

Henrik Creutz

Jordbruket är allt för Malmgårds verksamhet

På Malmgård i Lovisa pågår många olika slags verksamhet. Bryggeri, café, butik och rundturer i slottet. Basen i det mesta är spannmålet.

Hultgård

Lyckliga ekologiska kor

På Hultgård i Mickelspiltom i Liljendal håller hela gården på att förbereda sig inför vintern. Se hur glada korna egentligen är i bildspelet och videon!

Löfmarks köttdisk

Ekoköttsproducent: Konsumenten kan tänka själv

Hästköttsskandalen kan öka intresset för ekologiskt och närproducerat kött. Men någon stor ekoköttskampanj är inte att vänta. Konsumenten är smart och inser själv hur man får tag på ren mat, säger ekoköttsproducent.

Kalvar på Gårdskulla i Sjundeå

Eftertraktade ekoproducenter

Det finns en klart växande efterfrågan på inhemskt producerat eko-kött men än så länge är det inte många som vågar sig på produktionen. Dålig kommunikation till handeln, geografiskt läge, eko-krav, och prisnivån på kött hör till de vanligaste orsakerna.