Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

biosalong

Svenskspråkiga barnfilmer visas sällan i huvudstadsregionen

Finnkino förklarar det snäva utbudet med för få tittare.

utflykt

Ingenting särskilt me' de'

En helt vanlig semesterdag i skärgården.

Fasaden av Greenway.

Hemma hos Agatha Christie

Juldagens Poirotfilm är inspelad i författares semesterhem.

Tuomas Luukkonen

Vi hoppas på 35 000 besökare, säger Wasalandias vd

Fredagen den 5 juni öppnas nöjesparken

Stranden i Tulum år 2005, innan alla fashionistas hittade dit.

Babymoon, cykelbonanza och lyxsemester

Januari, årets tråkigaste månad, har precis börjat och många drömmer sig bort till varmare breddgrader. De gamla resmålen Grekland och Turkiet lockar fortfarande, men det finns också en del nya uppstickare. Här är resetrenderna för 2015.

Versö föreslås som placeringsplats för naturturism på Mogenpört.

Pyttis ska gå i borgen för Versöbolag

Pyttis kommun ska gå i borgen för ett lån på 100 000 euro för Versso Island Development, ett bolag som grundas för att utveckla naturturism på Versömalmen i Mogenpört i Pyttis.

Familjen Hermonen-von Bonsdorff trivs i Borgåskärgården.

Ett sommarparadis i Borgå skärgård

På Storudden i Sondby, utanför Borgå har familjen von Bonsdorff-Hermunen sitt sommarställe. Bertil Blom träffade dem under sin paddlingstur längs med den finländska kusten och frågade dem vad sommar på stugan går ut på.

Cecilia Innanen

Stressa mindre på semestern

När man äntligen har ledigt så blir det mycket man "måste" hinna med. Till slut blir man mer stressad av ledigheten än av arbetet, då borde man stanna upp och lyssna på sig själv, säger Cecilia Innanen, mindfulness-coach.

Kroatien vill ha finländska pensionärer

Kroatien har varit EU-medlem sedan mitten av 2013. Det är mycket lättare för invånare från andra EU-länder att flytta till medelhavslandet än före EU-medlemskapet. En sak som kroatiska företagare inte är sena att försöka utnyttja.

Motorbåten byts mot segelbåt i Kroatien

En semesterresa till södra Europa behöver nödvändigtvis inte innebära charter eller stadssemester. Tolv personer från Vasa motorbåtsklubb åker den sjätte september till Split i Kroatien. Där tar de inte in på hotell utan de har hyrt två segelbåtar som ska ta dem runt bland öarna i Adriatiska havet i Kroatien.

Sommarserien Sommarkorrespondenter i Västnyland

Sommarkorrespondent Bengt Jansén

Bengt Jansén som tidigare jobbade på Aktuellt och Tv-nytt rapporterar i sommarseriens sista del från Ingarskila å i Ingå.

Rysk sommar

Den ryska datjan påminner mycket om vår nordiska sommarstuga. Samtidigt är datjan ett mycket ryskt fenomen - där det mesta är annorlunda, skriver vår medarbetare Anders Mård.

Ung cyklist.

Cykla genom Västnyland

Cykelturismen har fått sig ett lyft. En ny guidebok med tillhörande nätsida har publicerats för att locka semesterfirare upp på cykelsadeln när det vankas semester.