Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Syriska kvotflyktingar till Pargas?

Fem kommuner i Åboregionen har lovat ta emot syriska kvotflyktingar. Nu hoppas Egentliga Finlands NTM-central att också Pargas säger ja.

Tidtabellen för Olkiluoto 3 ett frågetecken

Kärnkraftsbolaget Industrins Kraft TVO och den franska reaktorleverantören Areva är på krigstigen igen. Och också denna gång gäller det tidtabellen för reaktorbygget i Euraåminne.

Jan Vapaavuori och Jyrki Katainen presenterar regeringens framtidsredogörelse

Framtidsredogörelsen: Välstånd kräver tillväxt

Regeringen har presenterat sin nyaste framtidsredogörelse som tar upp allmänna förutsättningar för att skapa hållbar tillväxt och samtidigt trygga välståndet. Ekonomin måste växa om välståndet ska kunna bevaras sägs det bland annat i redogörelsen.

Flera varuhus i Vasa väntar på grönt ljus

Det är inte bara Ikea-planerna som få vänta på Miljöministeriets beslut om etapp 1 av landskapsplanen i Vasa. Handelslaget KPO vill bygga ett stort varuhus i Risö, men är osäkra på om de får göra det på grund av den nya markanvändnings- och bygglagen. Affärskedjan Minimani däremot, som vill bygga i Liselund, är mera hoppfulla.

Optima i Jakobstad bygger ut

Mindre pengar sätter stor press på Optima i Jakobstad

Sänkta enhetspriser de närmaste åren sätter en stor press på yrkesutbildarna. Det är enhetsprisen per elev som ger inkomsterna åt skolorna och till exempel i Optimas fall i Jakobstad har man 1,5 miljoner euro mindre att röra sig med 2016 jämfört med i år.

Vinst för Finland och Piffen i EM-kvalmatch

Sammantaget blev det en seger för såväl flicklandslaget som arrangören Pargas IF. På läktaren i Pajbacka var det jubelrop över både mål och den lokala föreningen.

Sommar i skärgården.

Utörutt avgörs i domstolen

Konkurrensutsättningen av Utörutten i Åbolands skärgård gransas av marknadsdomstolen.

Liten by på landsbygden

Walls: Planläggningsmakten beskuren

Anders Walls (Sfp), ordförande för stadsstyrelsen i Raseborg, tror att kommunerna framöver kommer att ha allt svårare att planera fast boende på glesbygden.

Kimitoöns kommunvapen

"Tuffa beslut väntar nya fullmäktige"

Kommundirektör Tom Simola tror att Kimitoöns nya kommunfullmäktige har goda förutsättningar att jobba vidare med utvecklingen av kommunen. Men stora och tuffa beslut väntar genast i början av den nya perioden.

Finnairs flygplan på Helsingfors-Vanda flygplats

Finnairs strejkförbud leder till ersättningstalan

Fackförbundet Pro stämmer flygbolaget Finnair på grund av det tillfälliga strejkförbud som Finnair ansökte om och som Helsingfors tingsrätt godkände. Enligt förbundet fanns det inga juridiska förutsättningar för strejkförbudet.