Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Egentliga Finland stor förlorare i statsandelsreformen

Ett uppdaterat reformförslag skickades på remissrunda.

Nytt förslag till statsandelsreform inte bra för Åboland

Det nyaste förslaget till statsandelsreform drabbar Åboland ännu hårdare än det första preliminära förslaget. För kommunerna gäller det nu att argumentera för en justering.

Skärgårdshavets Nationalpark.

Skärgårdshavet i oroväckande dåligt skick

En ny bedömning av de finländska vattendragens skick visar att många sjöar, älvar och åar mår bra men att hela tre fjärdedelar av kustvattnens areal är i dåligt skick.

Färre älgar får skjutas i höst

Färre älgar överlag får fällas under höstens jakt i Nyland och jägarna ska skjuta färre älgtjurar. Dessutom beviljas också färre licenser för dovhjort. Men licenserna för vitsvanshjort har blivit fler.

Samarbetsförhandlingar vid Stora Enso

Skogsbolaget Stora Enso inleder samarbetsförhandlingar vid fabrikerna i Kemi, Uleåborg och Anjalankoski. Stora Ensos mål är personalnedskärningar på sammanlagt 100 personer, 50 vid Veitsiluoto i Kemi och sammanlagt 50 i Uleåborg och Anjalankoski.

Nokia Siemens Network

Nokia Siemens fortsätter hårdsanera i Tyskland

Nätverksbolaget Nokia Siemens Networks fortsätter sina nedskärningar i Tyskland. Nu planerar bolaget att stänga sin servicenhet som sysselsätter omkring 1 000 personer på 16 orter.

Syrier får mindre mat

FN tvingas minska matransonerna för hundratusentals syrier på grund av pengabrist. FN:s livsmedelsprogram WFP säger att ytterligare minskningar kan bli nödvändiga om pengarna inte kommer in.

Logo Raision tehtaat

Raisio säger upp

Det är nu klart att 56 personer får gå från livsmedelskoncernen Raisio. Personalminskningarna berör alla personalgrupper inom koncernen.

Betydligt färre licenser för älg i höstens jakt

Till höstens älgjakt beviljas en tredjedel färre licenser än i fjol. Sammanlagt beviljas dryga 36 700 licenser och det här torde betyda att omkring 50 000 djur fälls.

Utanför Arla Ingmans port i Sibbo

Arla Ingman fortsätter att samarbetsförhandla i Sibbo

Samarbetsförhandlingarna på Arla Ingman i Sibbo fortsatte på onsdagen. Förhandlingarna gäller tjänstemän och högre tjänstemän och berör ca 60 personer.