Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

KPO satsar medvetet på att ha tvåspråkiga skyltar i sina butiker i Österbotten.

Handelslaget KPO söker ny verkställande direktör

Handelslaget KPO börjar söka ny verkställande direktör. Nuvarande vd Arttu Laine slutar hos KPO och blir SOK:s fältdirektör.

Henrik Ehrnrooth

Henrik Ehrnrooth ny vd för Kone

Hisstillverkaren Kones resultat för fjolåret var utmärkt, säger avgående vd Matti Alahuhta. Speciellt var det den ekonomiska tillväxten i Kina som gynnade Kone. Ny vd blir Henrik Ehnrnrooth som har varit ekonomidirektör vid Kone sedan 2009.

sommarpratare

Veritas valde ny styrelse

Kjell Sundström fortsätter som styrelseordförande för pensionsförsäkringsbolaget Veritas medan chefsekonom Ralf Sund fortsätter som viceordförande.

Snellmans vd Leena Laitinen

Leena Laitinen leder Snellman

Livsmedelskoncernen Snellman har fått en ny verkställande direktör. Ekonomie magister Leena Laitinen tillträdde vid årsskiftet. Hon är den första kvinnan på vd-posten vid Snellman.

kati Eklöf

Kati Eklöf skall sätta fart på turismen i Vasaregionen

Kati Eklöf börjar jobba som verkställande direktör för Vasaregionens turism från den 13. januari. Hon valdes till vd förra veckan och det var bland annat Vasaregionens energiska rykte som fick henne att söka jobbet som vd.

kati Eklöf

Vasaregionen fick ny turismchef

Kati Eklöf har valts till verkställande direktör för Vasaregionens turismbolag. Eklöf är född år 1961 och hon har tidigare fungerat bland annat som turistchef inom Helsingfors stad.

Stadshuset i S:t Karins

S:t Karins får gott betyg av företagare

S:t Karins är den företagsvänligaste kommunen i Finland. Det anser åtminstone de företagare som deltog i en undersökning, som gjordes av Taloustutkimus.

Wasalines vd Peter Ståhlberg.

Peter Ståhlberg ny direktör på Wasaline

Wasalines vd Jan Teir har meddelat styrelsen att han avgår. Ny verkställande direktör sedan i fredags är sjökapten Peter Ståhlberg.

Laddningsanslutning på elbil.

Österbottniska elbolag med och bygger laddstationer för elbilar

17 finländska elbolag, däribland Vasa Elektriska, Katternö och Nykarleby kraftverk, ska bygga ut ett rikstäckande nät av laddstationer för elbilar. Ett nytt gemensamt företag, Liikennevirta Oy, ska uppprätthålla nätet.

STX i Åbo missar storbeställning - tusen jobb i fara

Förhandlingarna mellan STX varv i Åbo och rederiet Scandlines om nya fartygsbeställningar har avslutats utan resultat. Näringsminister Jan Vapaavuori beklagar att beställningen gick i stöpet.

Vasa stad

Vasaregionens turism tar form

Vasaregionens turism Ab börjar söka verkställande direktör. Styrelsemedlemmarna till bolaget valdes på måndag kväll.

Nytt bankkontor i Korpo invigdes

Korpo går mot strömmen, lät några inledande ord då Nagu andelsbank öppnade sitt bankkontor i Korpo. Under senare tid har antalet kunder från Korpo ökat och banken vill kunna erbjuda service som finns nära till hands.

Mika Konu

Mika Konu ny VD på Merinova

Mika Konu har utsetts till ny verkställande direktör på Teknologicentrum Merinova i Vasa. Han tillträder posten den första november.

Vattenrening på tapeten i Kimitoön i dag

Utsläppspunkten för Tyska holmens reningsverk i Dalsbruk diskuteras idag då direktionen för Kimitoöns vattenaffärsverk möts. Alternativen är Falköfjärden eller Bruksfjärden.

Flera varuhus i Vasa väntar på grönt ljus

Det är inte bara Ikea-planerna som få vänta på Miljöministeriets beslut om etapp 1 av landskapsplanen i Vasa. Handelslaget KPO vill bygga ett stort varuhus i Risö, men är osäkra på om de får göra det på grund av den nya markanvändnings- och bygglagen. Affärskedjan Minimani däremot, som vill bygga i Liselund, är mera hoppfulla.

Varmas vice vd: Vi döljer inte bonusar

Pensionsförsäkraren Varmas vice verkställande direktör Risto Murto förnekar att bolaget skulle ha hemlighållit bonusar. Helsingin Sanomat skrev i går att Varma tiger om bonusar som bolaget har betalat verkställande direktören Matti Vuoria.

Tauno Heinola

"Förvånande bra" kvartal för ABB

Industrikoncernen ABB gjorde ett bra andra kvartal 2013. Trots att ordermängden var mindre än för samma tid förra året ökade både omsättningen och vinsten.

Ett industriområde.

Möjlig ljusning för krantillverkaren Levator

Lyftkranstillverkaren Levator i Hangö kan tillsvidare sysselsätta hela personalen. Konkurrensen är hård, men det som kan betyda en ljusare framtid är trenden att norska företag börjar flytta produktionen från Kina och andra låglöneländer till Europa.

Rainer Malmberg

Direktören för Kristinestads näringslivscentral fick sparken

Rainer Malmberg har med omedelbar verkan avskedats från sin tjänst som verkställande direktör för Kristinestads näringslivscentral.

Fortums nya vd Tapio Kuula

Fortums vd Tapio Kuula blir sjukledig

Energibolaget Fortums verkställande direktör Tapio Kuula blir sjukledig med omedelbar verkan. Vid en läkarundersökning hittades cancer-metastaser hos Kuula. Det är oklart hur länge hans sjukledighet varar.

Jakobstads energiverk

Tillfällig chef för energiverket i Jakobstad

Jobbet som verkställande direktör på Jakobstads energiverk efter pensionerade Ole Vikström har inte lediganslagits. Det betyder att det blir bråttom att hitta en efterträdare.

Många vill bli hamnmästare i Hangö

Hela 21 personer har sökt den lediganslagna tjänsten som hamnmästare i Hangö hamn. Hamnmästare är den näst högsta personen efter verkställande direktören i hamnen.

Finnair Airbus A340

HS: Finnair konkurrenssatte inte byggnadsprojekt

Flygbolaget Finnair lät bli att konkurrensutsätta bygget av sitt nya huvudkontor i Vanda, skriver Helsingin Sanomat. Pensionsbolaget Ilmarinen gav uppdraget till byggnadsföretaget SRV utan offertrunda. SRV:s nuvarande vd var tidigare vd för Finnair.

Klätterställningar i en skog.

Turismens Oskar till Flowpark

Nöjes - och äventyrsparken Flowpark får årets "Turism-Oskar".

Nokias vd Stephen Elop

Elop: Både goda och tuffa tider att vänta

Trots att året är som mörkast har det börjat ljusna på Nokia, säger mobiltillverkarens verkställande direktör Stephen Elop till Yle. Enligt Elop har det hårda arbetet på Nokia redan gett resultat. Han medger ändå att tuffa tider är på kommande. Se en intervju med Elop (på engelska).

Stefan Paavola intervjuar Niklas Blomander

Skidbacken i Borgå snart åkbar

På tisdagen sprutar snökanonerna snö i Kokonbacken i Borgå. På onsdagen torde åtminstone en backe vara klar för åkning. Alla backar blir klara under de närmaste dagarna.

Tillväxten bara fortsätter enligt KPO vd Arttu Laine

Arttu Laine leder Österbottens handelskammare

Österbottens handelskammare valde ny ordförande på sitt höstmöte. Verkställande direktör Arttu Laine från Handelslaget KPO är kammarens nya ordförande.

Jan Vapaavuori

Vapaavuori tar över som näringsminister

Jan Vapaavuori (Saml) kommer att ta över posten som Finlands näringsminister i dag. Han efterträder Jyri Häkämies, som i stället blir vd för Finlands Näringsliv EK.

Jyri Häkämies

Häkämies: Från ett drömjobb till ett annat

Näringsminister Jyri Häkämies (Saml) har utnämnts till ny verkställande direktör för Finlands Näringsliv EK. Häkämies efterträder Mikko Pukkinen som lämnar sin post omedelbart.

Stephen Elop

Gassée: Sparka Elop och hela Nokiastyrelsen

Nokia borde sparka både verkställande direktören Stephen Elop och hela styrelsen, säger Silicon Valley-veteranen Jean-Louis Gassée till den brittiska it-sajten Computing. Enligt honom saknar de yrkesskicklighet.