Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Linda Zilliacus och Max Forsman visar en bit ur pjäsen Fru Catharina Boije och hennes döttrar.

Nya historier på Svenska teatern

Svenska teaterns spelår handlar om familj och dramatik.

Ville Seivo spelar Mowgli på Vasa stadsteater

Storstadsdjungel och rockmusik på Vasa stadsteater

50-talsrock à la Gubbrockarna och vilda djur i storstadsdjungeln - bland annat det kommer Vasa stadsteater att bjuda på under våren. I höst blir det en storsatsning i form av en pjäs om uppfinnaren och motorkonstruktören John Wickström.

Inhemska pjäser på Åbo stadsteater i vår

Vårens repertoar bjuder bland annat på en inhemsk nytolkning av Gogols "Kappan" och historien om Raine som förlorar allt.

"Skakig ekonomi syns säkert i Svenska Teaterns repertoar"

Dramaturg Marina Meinander tror att Svenska Teaterns ekonomiskt trängda läge syns för publiken på sätt eller annat i produktionen framöver. Själv är hon just nu tjänstledig från Svenska Teatern men har länge jobbat på teatern och tror att det nu behövs klara framtidsvisioner för Svenska Teatern.

Åbofilharmonikerna spelar Abba

Toner av Brahms, Tjajkovskij och Sibelius, men även Abba och Paula Koivuniemi. Det är vad Åbo filharmoniska orkester bjuder på senare i år. Orkestern publicerade i dag sitt program för hösten:

Dick Holmström

Mångsidig repertoar på ÅST nästa spelår

Åbo Svenska Teater bjuder på flera nya produktioner i höst. Enligt nye teaterchefen Dick Holmström är satsningarna mycket intressanta.

"Fantomens lillasyster", en pjäs om mobbning, sattes upp på Wasa Teater hösten 2012.

Wasa teater inleder spelåret

"Teater som berör" var ledordet då Wasa teater på torsdagen presenterade spelåret 2012-2013. Bland de åtta premiärerna finns förutom egna produktioner också gästspel och samarbeten med andra teatrar. Hör ett längre inslag i Radio Vega Österbotten på fredag efter klockan 9!