Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fortums logo på en byggnad.

Fortums elfuturer binder upp fem miljarder – det är mycket till och med för energijätten som nu vänder sig till staten

Det snabba svängningarna och höga priserna på elmarknaden pressar energibolagen hårt. Det här gäller också energijätten Fortum där staten är majoritetsägare.

USA:s finansminister Steven Mnuchin (t.h.) samtalar med presidentdottern Ivanka Trump i Vita huset inför julen.

Rapport: Trump funderar på att ge sin finansminister skulden

Överväger göra Steven Mnuchin till syndabock för kursfallet.

ECB-mötet en besvikelse

Europeiska centralbankens beslut att inte vidta några som helst penningpolitiska åtgärder blev en besvikelse för bedömare på marknaden. ECB beslöt att behålla styrräntan på 0,25 procent.

Vad gör ECB?

Europeiska centralbankens råd samlas idag för att besluta om penningpolitiken. Det finns mycket i ekonomin som talar för att ECB borde fortsätta att lätta på penningpolitiken. Samtidigt menar många bedömare att ECB i det här läget enbart avvaktar och beslut kommer senare i vår.

ECB inleder riskbedömning av banker

Europeiska centralbanken kommer från och med november att bedöma risker och stresstålighet i europeiska banker. Målet är att bygga upp förtroende på marknaden och övertyga aktörer om att bankerna i grunden är sunda, meddelar ECB.

Janet Yellen är stark kandidat för posten som chef för Fed

Hon kan bli ny chef för Fed

Inom några veckor väntas USA:s president Barack Obama utse en efterträdare till den nuvarande centralbankschefen Ben Bernanke. Än sen då? Spelar det någon roll vem som efterträder Bernanke? Ja, för att centralbankens roll är så viktig för världsekonomin.

Klart sämre resultat för Stora Enso

Sjunkande papper- och cellulosapriser tärde på skogskoncernen Stora Ensos resultat. Resultatet för april-juni försämrades med 15 procent jämfört med fjolårets andra kvartal och stannade på knappt 153 miljoner euro.